S. Skvernelis apie patarėjo skandalingas kalbas: tai jo asmeninė nuomonė

  • Teksto dydis:

Premjeras Saulius Skvernelis sako nepritariantis savo patarėjo Skirmanto Malinausko palyginimui, jog Švietimo ir mokslo ministerijoje nakvojančių mokytojų elgesys primena Rusijos veiksmus Kryme.

„Jūs kada rašote savo asmeniniame feisbuke, tai yra jūsų žiniasklaidos priemonės pozicija ar jūsų? Jeigu tai yra Vyriausybės pozicija, ji yra išsakoma Vyriausybės vardu“, – į BNS žurnalisto klausimą, ar tai oficiali Vyriausybės pozicija, atsakė premjeras.

Jis sakė, kad kiekvieno žmogaus teisė reikšti savo nuomonę yra gerbtina, bet teigė nemanantis, kad mokytojai panašūs į Krymo užgrobėjus.

„Taip negalvoju“, – sakė jis.

Jeigu tai yra Vyriausybės pozicija, ji yra išsakoma Vyriausybės vardu.

S. Malinauskas antradienį komentare socialiniame tinkle rašė, jog ministerijoje nakvojantys mokytojai būtų tobulas atvejis nedraugiškos valstybės hibridinei operacijai.

„Putino smogikai Kryme save vadino "mandagūs žmonės" ir panašiai elgėsi. Dabar alternatyva – po visą pasaulį išsivaikštantys skriaudžiamų mokytojų vaizdai ir gili politinė krizė, arba ta pati politinė krizė, užimta ministerija iškėlus nerealius reikalavimus bei nuolatinis jų kaitaliojimas, melo srautas, pasitraukusi jos politinė vadovybė, kontrolę perėmęs kūno kultūros mokytojas iš Zarasų“, – rašė premjero patarėjas.

Vėliau jis pridūrė, kad nei mokytojų, nei streiko nelygina su hibridiniu karu Kryme, tačiau teigė su juo lyginantis ministerijos užėmimą.

Streiką rengia Andriaus Navicko vadovaujamos pedagogų profesinės sąjungos pedagogai, jie jau savaitę gyvena Švietimo ir mokslo ministerijoje.

Jie prašo penktadaliu didinti mokytojų atlyginimų koeficientus, taip pat didinti nekontaktinių valandų skaičių priešmokyklinio ir ikimokyklinio ugdymo pedagogams, naikinti pareiginės algos pastoviosios dalies funkcinius intervalus, mažinti klases.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Ir kas gali paneigt kad raudoniesiems 'konservams' labai teisybė nepatiko?..

Anonimas

Anonimas portretas
Koks premjeras tokie ir jo išrinktieji,nes jisai vadovauja ir čia viskas pasakyta. LAUK LAUK LAUK

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
KOKIE PATARĖJAI,TOKS IR MINISTRAS.TIK NEREIKIA ČIA AIŠKINTI,KAD TAI JO NUOMONĖ.JAU ATĖJO LAIKAS VAIKYTI MINISTRUS IR SEIMĄ, Į KURĮ PAPUOLA TAUTOS NERINKTI SĄRAŠINIAI.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių