S. Skvernelis apie R. Pakso vizitą į Maskvą: tai yra be komentarų

Premjeras Saulius Skvernelis kritiškai vertina europarlamentaro Rolando Pakso kelionę į Maskvą – vadina bandymu įkalti pleištą ne tik į Lietuvos, bet ir Europos Sąjungos užsienio politiką.

„Tai yra be komentarų. Aš suprasčiau, jei tai būtų privatus asmuo, bet tai Lietuvai atstovaujantis Europos Parlamento narys. Tai visiškai nevykęs nesavalaikis sprendimas, bandantis įkalti pleištą į mūsų užsienio politiką, ir jau ne tik kaip Lietuvos, bet kalbant apie Europos Sąjungos ir Rusijos santykius“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė premjeras.

Per apkaltą iš prezidento pareigų pašalintas R. Paksas šią savaitę viešėjo Maskvoje, naujienų agentūra „Interfax“ pranešė apie jo susitikimus su Valstybės Dūmos pirmininku Viačeslavu Volodinu ir Rusijos Federacijos Tarybos pirmininke Valentina Matvijenko. Anot pranešimų, susitikimuose aptartas prieš daugiau nei savaitę Kerčės sąsiauryje įvykęs incidentas, kai rusai užėmė tris Ukrainos karinius laivus.

R. Paksas „Interfax“ pranešimuose necituojamas. Nei antradienį, nei ketvirtadienį BNS su politiku susisiekti nepavyko. R. Paksas ketvirtadienį paskelbė rengiantis spaudos konferenciją tema „Parlamentaro susitikimo su Rusijos Federacijos prezidentu V. Putinu rezultatai“.

R. Paksas užima Europos Parlamento frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ pirmininko pavaduotojo pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anarchistas

Anarchistas portretas
Juk galėjo Rolis prašymą Rusiejaus carui padėti konservatoriams atsikratyti valstiečiais siųsti diplomatiniu paštu, bet senos pažintys, draugystė yra daug patikimiau. Ir už rankų pasilaikė, ir apsikabino, ir prie širdies priglaudė...

Nerijus

Nerijus portretas
Gerbiamas Premjerministre, Nepriiminekite pabegeliu is Vakaru Europos, nes ateis laikas, kai Lietuvoje merai ar kiti vadovaujantys asmenys bus ne lietuviu tautybes. Kelkite atlyginimus, kad nereiketu ieskoti lietuviams geresnes duonos svetur. Ir svarbiausia nekiskite savo galvos i ugni.

Anonimas

Anonimas portretas
Reikia draugaut ir nereikes NATO kisti pinigus.O Lietuvai tik tylet nes ji nieko neturi viska perka is vakaru.Mes priklausem rusam ir mastom kitaip.O vakarai lieka vakarais.Ten niekas nenori gyvent.Visi suleke del lengvesnio pragyvenimo.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių