S. Skvernelis apie skiepus: reikia šviesti tėvus, o ne vykdyti draudimų politiką

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis antradienį pareiškė, kad reikia šviesti visuomenę apie skiepų naudą, o ne vykdyti draudimų politiką.

Taip jis reagavo į opozicinių konservatorių siūlymus griežtesnėmis priemonėmis skatinti tėvus skiepyti savo atžalas.

„Opozicija nori daryti tai, kuo dažnai kaltino mūsų Vyriausybę ir valdančiąją daugumą – tai yra draudimų politika. Buldozerio politika nėra priimtina, man atrodo, šiuo atveju“, – žurnalistams Seime sakė premjeras.

„Mes turime įtikinėti argumentuotai tėvus, visuomenę, šviesti ir (raginti) suprasti, kad nesiskiepijimas yra ne individualus sprendimas. Tai paliečia visą visuomenę“, – pridūrė jis.

Opozicija nori daryti tai, kuo dažnai kaltino mūsų Vyriausybę ir valdančiąją daugumą – tai yra draudimų politika.

Konservatoriai pasiūlė nemokėti vaiko pinigų savo atžalų neskiepijantiems tėvams, neleisti neskiepytiems vaikams patekti į darželius, padaryti privalomus skiepus su vaikų kolektyvais dirbantiems suaugusiesiems, neįleisti į Lietuvą nuo tymų nepasiskiepijusių užsieniečių.

Opozicijos politikai taip pat siūlo valstybei kompensuoti žmonių pasitikrinimą dėl specifinio imuniteto nuo ligų, kurioms išvengti reikalinga vakcinacija.

Į konservatorių frakcijos posėdį pakviestas sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga atsargiai vertino prievartinius būdus paraginti žmones skiepytis, nes tai mobilizuoja prieš vakcinas nusiteikusius asmenis.

Jis taip pat ragino labiau šviesti visuomenę apie skiepų naudą ir imtis švelnesnių priemonių didinti skiepijimo rodikliams, pavyzdžiui, pirmiausia siekti didinti vakcinacijos lygį tose įstaigose, kur jis yra žemas.

Premjeras teigė, kad A. Veryga į išaugusius susirgimų tymais rodiklius ir augantį skepticizmą dėl vakcinacijos reaguoja tinkamai ir „puikiai žino, kad prievartinis bandymas priversti žmones skiepytis yra nelabai perspektyvus kelias“.

Naujausiais duomenimis, šiemet iš viso Lietuvoje užregistruoti 242 tymų atvejai – aštuonis kartus daugiau, nei per visus 2018-uosius.

Daugiausiai – 125 – atvejų registruota Kaune, Vilniuje fiksuoti 23 susirgimai šia liga.

Tymai diagnozuoti 60 vaikų ir 182 suaugusiems asmenims. Daugumos susirgusių suaugusių asmenų skiepijimo būklė nežinoma. Daugiau nei 90 proc. susirgusiųjų vaikų – neskiepyti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuomone

nuomone portretas
Civilizuotose valstybese neskiepyti vaikai i darzelius nepriimami kad neplatintu uzkreciamu ligu. Sunku tai padaryti Lietuvoje? Neskiepyti vaikai galetu lankyti tik Landsbergienes darzelius ir ten uzsikresti kuo tik sirdis geidzia. Paklauskite supermamyciu, ar ju suo paskiepytas. 100% atsakys kad taip. Suo ne vaikas, suns gaila, nes jis kilmingas, su dokumentais.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
AR KIAULE IKALBĖSI DANTIS VALYTIS.TAS PAT SU TAIS SEKTANTAIS,KURIE NESKIEPIJA PIKTYBIŠKAI VAIKŲ.TIK GRIEŠTOS ,ĮSTATYMU PRIIMTOS PRIEMONĖS PRIVERS DEBILUS SAUGOTI SAVO IR KITŲ VAIKUS.

Šantaramas

Šantaramas portretas
Ponas Kepeni, įdomu ką veikia visuomenės sveikatos biurai? Kodėl jūs neprverčiat jų dirbti, šviesti visuomenę. Ką jie ten daro?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių