S. Skvernelis apie socialdemokratų postus: nepakeičiamų nėra

Premjeras Saulius Skvernelis ragina palaukti galutinės socialdemokratų pozicijos dėl pasitraukimo iš valdančiųjų bei tikina, kad šios partijos deleguotų trijų ministrų likimas priklausys nuo jų pačių ir nuo to, kokiomis sąlygomis bus sutarta išsiskirti.

Kalbėdamas apie Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) turimus ministrų, Seimo komitetų pirmininkų postus jis pabrėžia, jog „nepakeičiamų nėra“.

„Vienos partijos atskirų žmonių sprendimai tikrai neišbalansuos valstybės (...). Mes nediskutuokime. Jei bus sprendimai pasitraukti kategoriškai besąlygiškai, tai mes, kalbantis su galbūt kitomis politinėmis jėgomis, tikrai galėsime pasakyti, kad kažkas turi pasilikti ir prašysime pasilikti. Nepakeičiamų nėra, yra tik nepakeisti“, – Vyriausybėje žurnalistams trečiadienį tvirtino S.Skvernelis.

Jis sako, kad jau yra parengtas planas, kaip bus elgiamasi socialdemokratams galutinai apsisprendus palikti valdančiuosius, o dėl galimos koalicijos sudarymo kalbama su visomis politinėmis jėgomis.

„Tikrai galiu pasakyti, kad Lietuvoje dirbs Lietuvos respublikos Vyriausybė, Seime bus dauguma ir planas yra. Visa tai numatyta, kokiu būdu tai įtvirtinama arba skelbiama – susitarimais. Koalicija bus“, - pabrėžė Vyriausybės vadovas.

S.Skvernelis sako, kad trys socialdemokratų deleguoti ministrai automatiškai nebus atšaukiami, bus laukiama jų pačių „asmeninio apsisprendimo“.

43 iš 60-ies Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) skyrių pareiškė norą trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą (LVŽS), dėl galutinio sprendimo šeštadienį spręs partijos taryba. LSDP vadovas Gintautas Paluckas teigia, kad jei taryba palaikys skyrių sprendimą, ministrams, komitetų Seime vadovams apsisprendimui dėl pasitraukimo iš posto bus duota savaitė. Jis taip pat neatmetė, jog su „valstiečiais“ pavyks rasti kompromisų dėl tolesnio bendradarbiavimo socialdemokratams būnant „konstruktyvioje opozicijoje“.


Šiame straipsnyje: Saulius Skverneliskoalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

vabalas,

vabalas, portretas
,, kaip nušvistu dangus kad kuo mažiau sėdėtu seimo salei dykaduoniu o tada mes justume tikra orumą kuo mažiau to geriau,, laikas tikrai varyti lauk šita makleriu fokusu bezmenu šaikos išradingumą ,juk pradedant ponu ministru pirmininko žadėjimo ir karabaso pasakos laukimo , juk ministru pilnas klėtis o naudos nėra nebuvo ir nebus ,,kodėl kainos kas diena kyla ir net stambių mastu kas vyksta ,vyti ponus visus lauk už žmonių skurdinimą ,von toliau nuo lovio ,, kas darosi žulikai jus neperkat ir parduotuvių nelankote nematote kas darosi, oi laikas jau atėjo imti mums virš visko bazmenus tvarkyti, bastą
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių