S. Skvernelis Belgijos muziejui dovanojo tarpukario Lietuvos karinių uniformų

  • Teksto dydis:

Briuselyje viešintis premjeras Saulius Skvernelis Belgijos Karališkam karinių pajėgų ir karo istorijos muziejui dovanojo tarpukario Lietuvos karinių uniformų.

Perduodamas eksponatus iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus premjeras pabrėžė, kad Lietuva prašymą atsiųsti to meto kariuomenės uniformų, ginklų ir kitų kariuomenės aksesuarų pavyzdžius gavo prieš 91 metus, dar 1927-aisiais.

„Džiaugiuosi, kad šiandien Lietuva šį gražų mūsų draugų ir bičiulių prašymą įvykdo. Ypatingai džiaugiuosi, nes šiais 2018 metais Lietuva mini valstybės atkūrimo, o po keturių dienų – ir Kariuomenės atkūrimo šimtmetį. Tikiuosi, kad iš Vytauto Didžiojo karo muziejaus gauta kolekcija praturtins Karališkojo muziejaus lobynus bei džiugins visų šio muziejaus lankytojų akį, paskatins smalsumą tų, kurie šiomis temomis domisi“, – sakė Vyriausybės vadovas.

S. Skvernelis taip pat pasidžiaugė itin glaudžiais dvišaliais santykiais, akcentavo, kad Lietuva ir Briuselis yra partneriai Europos Sąjungoje ir NATO.

Lietuvos Vyriausybės vadovas priminė, kad Lietuvai 2004-ųjų kovą tapus NATO nare, pirmieji Aljanso oro policijos misijos ėmėsi būtent belgų oro pajėgų lėktuvai, šiuo metu jau ketvirtąjį kartą saugantys Baltijos šalių oro erdvę. Belgijos kariai nuo pernai sausio yra ir tarptautinio NATO bataliono Lietuvoje dalis.

Ceremonijoje dalyvavęs naujasis Belgijos gynybos ministras Sanderis Loonesas (Sanderis Lonesas) informavo, kad priimtas sprendimas dėl Belgijos karių dalyvavimo misijose Lietuvoje ir 2019-aisiais.

Pirmadienį Belgijoje viešintis S. Skvernelis taip pat susitiks su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių