S. Skvernelis: filmas apie D. Grybauskaitę primena „kitokį laikotarpį“

Kino filmą apie pareigas dar einančią prezidentę Dalia Grybauskaitę premjeras Saulius Skvernelis vadina „neeiliniu įvykiu“ Lietuvos istorijoje, primenančiu „kitokį laikotarpį“.

„Tai yra neeilinis įvykis mūsų trisdešimties metų nepriklausomos valstybės istorijoje, kada atliekamas veiksmas, primenantis, galbūt, kitokį laikotarpį, kitas valstybes. Tikrai turinio negaliu vertinti, pats režisierius pasakė tam tikrą tikslą, dėl ko sukurtas – ir politinę potekstę, ir, galbūt, rinkiminę potekstę. Tai, galbūt, ir tai buvo tikslas“, – Žinių radijui ketvirtadienį teigė S. Skvernelis.

Premjeras sako kol kas neradęs laiko pažiūrėti filmo, bet ketina tai padaryti. Kartu jis pabrėžė gerbiantis kūrybos laisvę.

Neseniai kino teatruose pasirodžiusio filmo „Valstybės paslaptis“ režisierius Donatas Ulvydas laidai „DELFI dėmesio centre“ yra teigęs, kad filmą neisibaigus prezidentės kadencijai nusprendė rodyti siekdamas dėl dviejų priežasčių: norėdamas parodyti D. Grybauskaitės indėlį į Lietuvos sėkmę ir dėl to, kad jis taptų pavyzdžiu rinkėjams prieš einant balsuoti gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose.

D. Grybauskaitė prezidento poste yra nuo 2009-ųjų, ji buvo perrinkta 2014 metais. Jos antroji kadencija baigsis liepos 12 dieną.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

O

O portretas
Ap[e kitokį laikotarpį Magnolijos laikotarpį skaitykit Janutienės knygoje RAUDONOJI DALIA

pilietis

pilietis portretas
Gaila, jog Premjeras ...eilinį kartą pamiršo patylėti. Jam visada reikia sakyti bet ką , tik kad "įkąstų Prezidentei" . Ar jo TOKS išprusimo lygis ? Jei jau kalba apie kitus laikus , tai tegu ir pasidomi ...ar toliau ji eis prezidento pareigas , ar "kaip tais laikais" - iki gyvos galvos skambės "fanfaros", kaip būdavo okupacijos laikais......

Zmogus gerbias Sajudzio dvasia

Zmogus gerbias Sajudzio dvasia portretas
Po galais kaip cia yra Nejaugi D Grybauskaites indelis Lietuvai didesnis negu Profesoriaus V Landsbergio,kad jai nebaigus kadencijosjau groja fanfaros juos nuopelnams.Oi kokia geda turetu buti Grybauskaitei ziurint ta filma,nejaugi ji jauciasi daugiau nusipelnusi,nieko nuostabaus tuokia juos praeitis,juk komunistai save laiko auksciau visu.
VISI KOMENTARAI 29

Galerijos

Daugiau straipsnių