S. Skvernelis: medikų protesto akcija yra politinė

Grįžti į straipsnį

...

... portretas
Chm: "S. Skvernelis: medikų protesto akcija yra politinė" - tai kodėl ex-milicininkas Modalovo smogikų neiškvietė?.. kuri ten valdžia labiau raudona buvo?..

Kęstas

Kęstas portretas
Ar tikrai Masiulis teisus, kad dirbantys už normalų atlyginimą yra verti išnaikinimo kvailiai? "Ar tikrai visi turtai turi srauniomis upėmis plaukti tik turtingiesiems, taip, kaip dabar Lietuvoje tie turtai plaukia turtingiesiems greičiau, negu bet kur Europoje, padedami eurais prikimštų dėžučių nuo alkoholio? Teigiamai į šį klausimą atsako ne tik Masiulis, bet ir Prancūzijos ekonomisto Piketty tezė, trumpai apibendrinta žemiau. "Piketty sukaupė istorinius duomenis apie pasaulio turtą ir daro išvadą, kad beveik visada pasaulio istorijoje kapitalo palūkanų norma buvo didesnė už ekonomikos augimą: "r> g" yra žinomas šios formulės sutrumpinimas. Tiek, kiek ši tezė galiojo, turtingas neišvengiamai taptų turtingesnis ir turtingesnis. Galų gale turtingieji paveldėtojai turėtų beveik viską, likusi gyventojų dalis neturėtų nieko.

Kęstas

Kęstas portretas
Tai, kad palūkanų normos istorijoje dažnai viršija ekonomikos augimą, yra neginčijama. Vokietijos ekonomistas Moritzas Schularickas neseniai šį darbą patvirtino savo duomenimis. Net konservatyvus ekonomistas Gregory Mankiwas teigia, kad ekonominėje teorijoje mažesnis ekonomikos prieaugis, negu palūkanų norma, yra laikomas gero augimo sąlyga.Bet ar turtingesnieji neišvengiamai tapti vis turtingesni bet kokiomis sąlygomis? Yra daug argumentų prieš šią tezę. Pirma: jei Piketty būtų teisus, turtingieji dabar turėtų beveik visus pasaulio turtus. Tiesą sakant, dar egzistuoja pasaulinė vidurinė klasė, kuri pati turi tam tikrų pinigų. Didelis turto augimas veiktų tik tuo atveju, jei turtingas iš tikrųjų paliktų savo pinigus nesumažėjusius visada, kad turtas galėtų augti vis daugiau.

Kęstas

Kęstas portretas
Iš tikrųjų kai kurie daiktai tampa beverčiai. Kai kurie pinigai yra iššvaistomi. Kai turtas yra paveldimas naujos kartos, tas turtas neretai yra apmokestinamas ir sumažinamas, o vienas ar kitas paveldėtojas išparduoda savo dalį. Tuo pačiu metu visada yra naujų taisyklių, kurios neleidžia turtingiesiems tolygiai didinti jų turto." Be abejo, karai, žiaurios epidemijos, revoliucijos, net vien tik revoliucijų grėsmė verčia visuomenę suvaržyti, mūsų gyvenimą destabilizuojantį, besaikį turto kaupimąsi vienose rankose. Nuorodas ir platesnį aptarimą galima rasti, guglinant žodžius apie mokslą-studijas-ekonomiką.

stebėtojas

stebėtojas portretas
Kauno diena pasidarė politiška su nepalaikančiais nuomonės atsiliepimų tiesiog ištrinamos. prašyčiau komentaro netrinti. Baikite žeminti Premjierą S. Skvernelį, nes dar nė vienas taip nesirūpino paprastais žmonėmis, kaip Jis.

Pasižiūrėjus

Pasižiūrėjus portretas
kaip dirba valstiečiai tai dar galima suprasti.Nu bet ponas Skvernelis...Jis 'gryno kraujo'liberalkonservas!Kokiu stebuklu jis atsirado pas valstiečius-nesuprantama.Manau kad kišenėje turi ne vieną kiaulę kurią, kai ateis laikas, jiems gražiai pakiš..

chi chi

chi chi portretas
dar tegu pasako kad čia rusų darbas ir galės kurti koaliciją su konervais

Antanas

Antanas portretas
Ponai komentatoriai (visi iki Vytauto)m atrodo, kad jūs tik dabar atsiradote Lietuvoje). Iki šiol nei viena vyriausybė tiek žmonėms nepadarė dirbdama po 4 metus, kiek ši bando ir jau padarė. Kitos pensijas mažino o ne didino, tai dabar labai blogai ,kad mažai padidino. Buvusios ir tiek nepadidino, bet buvo gerai. Nematot kiek gerų darbų užplanuota. Gal laikas suvokt, kad per vienus metus eilės metų klaidų ištaisyt negalima. Bet matyt nepatinka, kad ne tie valdo, tai liejasi neapykanta. Bet proto tai nesimato.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
MEDIKAI TEISŪS.SKVERNE,TAI TU TAS POLITIKAS,KURIS IŠ POLICIJOS ALGOS NAMUS STATĖSI,TAS,KURIS PROKURORAMS IR SAU ALGAS KĖLĖSI,TAS KURIS PRIŽADĖJAS AUKSO KALNUS APSITAPŠNOJAS MELAVO,O DABAR MEDIKUS PALAIKĖ KREMLIAUS AGENTAIS.SKVERNE,KĄ DARYSI,KADA Į GATVES IŠEIS PENSININKAI IR INVALIDAI.TIKRIAUSIA JAU PASIRUOŠEI GUMINIŲ KULKŲ IR VANDENS PATRANKĄ.MANAU,KAD ATEINA GALAS,TODĖL PROKURORAMS IR KĖLEI ALGAS.....

Anonimas

Anonimas portretas
Tai PIDERI pasakyk viena syki zmoniskai; Tai medikai Kremliaus agentai, ar su Rusija reikia draugauti?. Matyt vakar patriotai ant kilimo, pastate rakum, gerai atpiso kad siandien apie Kremliaus agentus jau vapsi. Vot isgamu valdzia. Vyt lauk Piderus.

tfu

tfu portretas
Labai gerai,kad politinė,visus iš seimo jus reikia vyti,čiudelninkai.Sėdintys po 27 metus seime,veblenantys tik "rusai puola",nes ant daugiau proto neužtenka galvoja sėdės kol pirmyn kojom išneš.Tai ko sau nepasiskiriate 400 eurų,juk pagal jus tai normalus atlyginimas,supuvę"profesionalai"

ple

ple portretas
Panasu kad Putinas per Grybauskaite paskyre Skverneli Lietuvos premjeru. Kitaip buti negalejo. Dabar turime rezultatus.

Pilietė

Pilietė portretas
Ar negėda šitaip mėtytis... Saujelė vagių klesti pridsnga prokūrorai.. Paprastas žmogelis pralošia visur..teismuose nusigėrę kvpentys naftalinu teisėjai..pati buvau vieno girtuoklio vedamoj byloj... Maisto kainos neįkandsmos, paslaugos astronominės.. Ką Premjeras ir kuo mąsto...pats ponas Dievas neatsakytų... Tik va bėda kaip už policininko atlygį namus, pirtis ir sodybas įdigyti...gal kas paaiškins vsrganoj šalyj...

Vatinka

Vatinka portretas
A pabludo tas Premjeras ! Viena diena daro pareiskima, kad rusai tai draugai. Kita diena visi LT medikai tai Maskvos agentai. Akurat zmogeliui klimaksas

vox ale

vox ale portretas
Tada ir sprendimas medikams moketi ubagiskas algas yra politinis sprendimas

Nuomone.

Nuomone. portretas
Palaikau medikus.Ateje zdejot aukso kalnus,o parodete spygas.Mat jums reikia didinti algas. O juk uzdirbate kelisyk daugiau uz medikus ir visus kitus valstybes tarnautojus.

Atsakyk.

Atsakyk. portretas
Skvefrneli ,o kaip pavadinti prokuroru algu pakelima ? Ar cia papirkimas? Kokia cia akcija.???

Vadakste

Vadakste portretas
Aha, gautumet kokius 400 Euru atlyginimo ,tai ne taip pagiedotumet ir sakytumet , kad mazai.Senai atlyginimai turejo buti panasus i ES valstybes salis , nes del geresnio gyvenimo ir stojom i ta ES , ar ne taip Sauliau ponas Premjere. Deja ankstennes partijos daugiau rupinosi patys savimi , o ne visos Lietuvos reikalais.Norejot valstieciai but vadovaujantys , tai taisykit kitu partiju klaidas. Su Naujais 2018 metais ir linkiu visiems Lietuvos zmones viso ko geriausio.

O KAS YRA POLITIKA, TŪLAI SKVERNELI?

O KAS YRA POLITIKA, TŪLAI SKVERNELI? portretas
Gal apsišaukusių save politikais bačkos riterių privilegija? Ne - toks suvokimas - tai chamiškas šarlatanizmas. Jei ūkiškai, tai politika yra į Valstybę susitelkusių Piliečių valios reiškimas, valdant ir vystant savo Valstybę. Tik va politika būna veikianti savo Valstybės/piliečių naudai arba jos priešų (pav. fašizmo pelkėje beprigeriančios kaimynės rusijos) naudai.

Gugis

Gugis portretas
Greit visi dar like Lietuvoje zmones iseis i gatves, vadink tu tai politika ar dar kaip nori, kantrybe baigiasi.

Galerijos

Daugiau straipsnių