S. Skvernelis nepritaria siūlymui parlamentarams įteisinti 40 dienų atostogas

Premjeras Saulius Skvernelis nepritaria Seimo „valstiečių“ iniciatyvai įteisinti 40 dienų parlamentarų atostogas.

Ministro pirmininko teigimu, Seimo nario veikla yra specifinė, todėl jai taikyti darbo įstatymų nuostatų neįmanoma.

„Pasakę A, turime pasakyti ir B. Nustatę atostogas, turėtume nustatyti darbo laiko režimą, darbo dienos trukmę. Tada visa kita, kas nepatenka į 40 valandų per savaitę, tampa viršvalandžiais, už juos turi būti kompensuojama ir atlyginima“, - interviu BNS sakė premjeras.

„Seimą pervedus į darbo įstatymų reguliuojamus santykius, mes, matyt, turėtume milžinišką skylę biudžete. Seimo nariai dirba ir šeštadieniais, ir sekmadieniais - ką, tuomet turi būti dvigubas tarifas?“ - kalbėjo premjeras.

Anot S.Skvernelio, pakaktų tvarkos, kad parlamentarams suplanavus atostogas būtų nustatomi terminai, kada jie ilsėsis, tuo metu jie negalėtų naudotis parlamentinei veiklos skirtomis lėšomis.

Įteisinti 40 dienų atostogas pasiūlė parlamento vadovas Viktoras Pranckietis, jo pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė ir Seimo Sveikatos reikalų komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė.

Šios idėjos šalininkai sako, kad įtvirtinti atostogas įpareigoja Konstitucinio Teismo išaiškinimas. Jų teigimu, nesant reguliavimo, šiuo metu Seimo nariai gali poilsiauti ir 100 dienų per metus. Kritikai stebisi, kad Seimo nariams siūloma įtvirtinti dvigubai ilgesnes atostogas nei kitiems dirbantiesiems.

Premjero teigimu, piktnaudžiaujančius parlamentarus geriausia įvertina rinkėjai.

„Jeigu nori, Seimo nariai gali naudoti ne tik 103 dienų atostogas tarp sesijų, bet ir nedirbti per sesijas, prasnausti plenarinius posėdžius. Bet tavo darbo kokybę vertina žmonės. Tokiu atveju, matyt, po ketverių metų daugiau nebedirbsi“, - teigė ministras pirmininkas. S.Skvernelis taip pat yra Seimo narys.

Seimo pavasario sesijas prasideda kovo 10-ąją, baigiasi birželio 30-ąją, rudens sesija vyksta nuo rugsėjo 10-os iki gruodžio 23-os.


Šiame straipsnyje: SeimasSeimo narių atostogos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nika

Nika portretas
Kodėl gi ne? Juk jie vistiek "atostogauja". Tikiuosi, kad bent per atostogas nebegaus priedų trintukams. Iš viso nesuprantu, už ką taip tie priedai mokami? Pirmiausia turėtų dokumentais įrodyt, kiek ir už ką pinigų išleido, ir tada bus matyt ar mokėti ar ne. O sąrašiniams iš viso turėtų nepriklausyti jokie priedai, juk jie neturi konkrečių apylinkių, ir puikiai gali verstis, gaudami tokias neblogas algeles. Be to man taip pat nesuprantama, kodėl jie nemoka už komunalines paslaugas, gyvendami Seimo bendrabutyje. Na, dėl mokečęio už suteiktą gyvenamąjį plotą, tai jau tiek to, bet už visus patarnavimus turi patys susimokėti, t.p. ir už šilumą. ATSIRADO "DARMAJIEDŲ" BANDA ANT VISŲ LIETUVOS ŽMONIŲ GALVŲ, TAIGI IR STEBĖTIS NEREIKIA, KAD TIEK DAUG ŽMONIŲ EMIGRUOJA.

O varge

O varge portretas
dar nori atostogu nors {atseit dirba } ir taip nieko neveikia tik sprendzia savus klausimus. Ir niekada juk nebuvo sesijos kad butu visi {141} susirinke. Butinai reikia ne atostogas ilginti o seimunu mazinti, bet juk aisku kad jie nekirs sakos ant kurios sedi.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių