S. Skvernelis nepritaria tyrimui dėl A. Kubiliaus sprendimų per krizę

  • Teksto dydis:

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis trečiadienį pareiškė nepritariantis iniciatyvai Seime ištirti buvusio premjero Andriaus Kubiliaus skolinimosi politiką ekonominės ir finansų krizės metais.

Jis paragino A. Kubiliaus veiklą norinčius tirti parlamentarus žiūrėti svarbesnių darbų, tokių kaip valstybės biudžetas.

„Esu šalininkas žiūrėjimo į priekį. Tie sprendimai, kurie buvo padaryti, gali būti vertinami tiktai pagal vieną prizmę: kad ateityje, jeigu reikėtų, neduok Dieve, panašius sprendimus daryti, kad būtų padaromi ir pasimokant iš ankstesnių klaidų“, – ketvirtadienį Žinių radijui sakė S. Skvernelis.

Jeigu ateityje reikėtų, neduok Dieve, panašius sprendimus daryti, kad būtų padaromi ir pasimokant iš ankstesnių klaidų.

„Šiuo metu, šitoje situacijoje, mes turime koncentruotis į, ko gero, svarbiausią, šių metų likusių poros mėnesių uždavinį, tai yra sėkmingai patvirtinti valstybės biudžetą, o visi kiti darbai yra antraeiliai“, – kalbėjo Vyriausybės vadovas.

Pasak jo, parlamento komisijos turi spręsti aktualius klausimus.

Konservatoriaus A. Kubiliaus Vyriausybės 2009 – 2012 metų skolinimosi politiką spalio viduryje pasiūlė tirti beveik 50 Seimo narių. Tuomet Lietuva skolinosi iš komercinių bankų ir neviešai platino Vyriausybės vertybinius popierius.

Seimas šią savaitę nusprendė nesvarstyti šios idėjos. Valdantieji sako klausimą atidėję dėl biudžeto priėmimo.

Siūloma įvertinti ne tik tuometinio premjero, bet ir finansų ministrės, šiuo metu Seimo Audito komiteto pirmininke dirbančios Ingridos Šimonytės priimtus sprendimus dėl skolinimosi valstybės vardu, bet ir jų asmeninę atsakomybę.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis siūlė tyrimą išplėsti ir tuo pačiu išsiaiškinti, kiek dėl nepasiruošimo krizei yra atsakingi anksčiau Vyriausybei vadovavę socialdemokratai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

nieko nuostabaus sy milicninka [policninka]

nieko  nuostabaus  sy  milicninka [policninka] portretas
y dabartiny posta pasodino konservatlyberastu gauja...

manyciau ....lai konservatlyberastiniai variugos

manyciau  ....lai  konservatlyberastiniai  variugos   portretas
surenka dokumentacija ir yrodymus pries socdemu variugas ,o socdemai pries koneservatdegeneratus ....... po to visa tai isviesina ,paduoda y tarptautiny teisma -isaiskint ju nusikaltimu dydy kiek kuris daugiau isvoge ,praskolino ir kuris kuoliau vygde tautos genocida....

Nenuostabu

Nenuostabu portretas
Ranka ranką plauna....
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių