S. Skvernelis: pasitraukus socialdemokratams valdžioje liko mažiau demagogijos

Iš valdančiosios daugumos pasitraukus daliai socialdemokratų liko kur kas mažiau demagogijos - interviu „Žinių radijui“ teigė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis.

Premjeras aiškino, kad neseniai priimtas biudžetas parodė, jog dauguma Seime egzistuoja ir ji, svarstė Premjeras, yra net gerokai tvirtesnė nei buvo iki socialdemokratų skilimo.

Premjeras teigė, kad, pasitraukus socialdemokratams, „dirbti yra kur kas paprasčiau, profesionaliau, mažiau demagogijos, nebeliko populizmo“.

Tačiau kalbėdamas apie planuojamą mokesčių reformą, S. Skvernelis sakė, kad būtina į šį klausimą įtraukti ir kitas politines jėgas bei ieškoti platesnio sutarimo. „Tai neturėtų būti vien valdančiosios daugumo sprendimai. Jeigu mes norime, kad reformai būtų pritarta ir sėkmingai įgyvendinta, - reikia nacionalinio susitarimo“, - samprotavo Premjeras.

Praėjusią savaitę Seimas patvirtino 2018 m. biudžetą. Už balsavo 84 Seimo nariai, prieš - 29, o susilaikė 15. Nors valdantieji 2018 m. Biudžeto projektą traktavo kaip istorinį, socialiai atsakingą, opozicinės partijos negailėjo jam kritikos. Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, kritikuodamas tai, kad valdantieji nevykdo struktūrinės mokesčių reformos, akcentavo, jog konservatoriai siūlė valdantiesiems savo paramą, jei „valstiečiai“ nuspręstų imtis rimtų reformų. Tačiau, anot jo, valdantieji tuo nepasinaudojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zakon

zakon  portretas
mūsų visos partijos yra demagogijos apsėtos rask nors viena partija kuri dirbtu lietuvos žmonių gerovei ,, juk nėra ir nebus visi demagogai ir dar dabar atsirado vienas diktatorius tarpe demagogu, va kaip jus tėvyne mylit ,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių