S. Skvernelis prisipažino: prieš 20 metų buvo gavęs tarnybinę nuobaudą

Premjeras Saulius Skvernelis savo feisbuko paskyroje prisipažino, kad 1999-aisiais dirbdamas Trakų kelių policijoje gavo tarnybinę nuobaudą.

Vyriausybės vadovas skuba visuomenei prisipažinti šį faktą, nes prieš Prezidento rinkimus vienas iš žiniasklaidos portalų, pasak S. Skvernelio, ruošiasi atlikti žurnalistinį tyrimą.

„Didžiausia gyvenimo nuodėmė nutiko 1999-aisiais. Kuo nusidėjau prieš 20 metų, dirbdamas tuometėje Trakų kelių policijoje, planuoja skelbti portalas, kurio išskirtinį dėmesį, o gal net ir ypatingą meilę, jaučiu jau gerus metus. Jei ne ilgiau. Tai bus šokiruojantį faktą atskleidžiantis žurnalistinis tyrimas. Nežinau, ar bus sudrebinti valstybės pamatai, tačiau skandalas garantuotas. Juokai menki: prieš 20 metų Skvernelis yra gavęs tarnybinę nuobaudą! Matyt, geriau iš anksto viską atskleisti pačiam“, - teigė premjeras.

Pasak premjero, tuo metu jis gavo griežtą papeikimą bei tikina, kad daugiau jokių nuobaudų neturi.

„1999 metais man buvo skirtas griežtas papeikimas. Kadangi tikrintojai nepasižymėjo nei objektyvumu, nei kvalifikacija, nuobaudą bei tyrimo išvadas teko apskųsti Vidaus reikalų ministerijos generaliniam inspektoriui. Pastarasis padarė išvadą, jog „...komisaras inspektorius S. Skvernelis buvo patrauktas drausminėn atsakomybėn už daugumą jam inkriminuojamų pažeidimų nepagrįstai ir neteisėtai, t. y. nesant jo kaltės“, - skelbė įvykių seką premjeras.

1999 metais man buvo skirtas griežtas papeikimas. Kadangi tikrintojai nepasižymėjo nei objektyvumu, nei kvalifikacija, nuobaudą bei tyrimo išvadas teko apskųsti Vidaus reikalų ministerijos generaliniam inspektoriui.

„Generalinis inspektorius nurodė skirti švelnesnę nuobaudą. Taip ir buvo padaryta. Griežtas papeikimas virto... pastaba. Praėjus pusmečiui ir ji buvo panaikinta. Įdomus faktas: praėjus 20-čiai dienų po skirto griežto papeikimo, buvau paaukštintas tarnyboje. Daugiau nuobaudų neturiu. Per tarnybą policijoje buvau 28 kartus apdovanotas ir skatintas. Bet, aišku, toji pastaba nubraukia visą triūsą ir pasmerkia mane visuomenės akyse... Ar bent jau to norėtųsi „Skvernelio ištyrimų skyriui“, - teigia premjeras.

Pasak premjero, žiniasklaidoje atliekamas tyrimas šiuo klausimu yra Prezidento rinkimų kampanijos dalis.

„Šaržuoju, žinoma. Jei rimtai - paliksiu tiems, kurie skaitys šį bei kitus „tyrimus“ ar net rengiamas knygas, patiems spręsti, kiek tai susiję su objektyvumu, visuomenės teise žinoti - o kiek tėra tiesiog dar vienas įrankis politinėje kovoje. Visuomenė tegul pasidaro išvadas, kodėl ši „aktuali informacija“ traukiama būtent dabar. Aš savuosius atsakymus turiu. Nesiruošiu smerkti žmonių, kurie visais įmanomais būdais siekia, kad, neduok, Dieve, žmonės ir vėl neišrinktų „ne to“, - teigia prezidento posto siekiantis S. Skvernelis.

„Kai kurie iš tų būdų turi mažai ką bendro su žurnalistika. Puikiai žinau, jog konkretūs asmenys jau senokai vizituoja mano buvusius bendradarbius, kolegas ir pažįstamus, prašydami papasakoti „bent kažką neigiamo apie Skvernelį“. Prisidengdami argumentu „mes stabdome diktatūrą“. Stipru. Tik ar etiška ir garbinga?“, - retoriškai klausia premjeras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tam Kausui

Tam Kausui portretas
Tikras kausas,nesuprasi ka pezi.

Kausas

Kausas portretas
Tik uz skwernali, jis lietuviskas musolinis,geris ,graziausias , pats protingiausias ,ryztingiausias, - kito tokio nera ir nebus.

klaipediete

klaipediete portretas
kada pagaliau paliksite Skverneli ramybeje kodel nekisate i Simonytes asmenini gyvenima Nauseda kaip jis bankuose dirbo nejau angelas buvo tik Skvernele tampote kaip ismanote as pvz vistiek balsuosi uz ji
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių