S. Skvernelis: R. Karbauskis turėtų pasitikrinti pasitikėjimą partijoje

Premjeras Saulius Skvernelis sako manantis, jog jį iškėlusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis turėtų pasitikrinti pasitikėjimą partijoje.

„Manau, kad turėtų ir, ko gero, tai įvyks“, – spaudos konferencijoje pirmadienį sakė S. Skvernelis.

Nekeičia planų dėl atsistatydinimo

„Net neabejoju, kad forma, ar tai būtų taryba, galbūt suvažiavimas, turėtų ta diskusija, matyt, būti ir bus ji. Labai svarbu, kalbant ir apie pačią frakciją, nes irgi sprendimai turės būti, ir apie partiją. Tas pasitikėjimas labai svarbus, kalbant apie politinę ateitį“, – sakė jis.

Klausiamas, ar R. Karbauskis gali toliau eiti frakcijos seniūno Seime pareigas, S. Skvernelis sakė, jog frakcija šį klausimą galės svarstyti, bet poreikio tam jis bent kol kas nematantis.

„Jei frakcija tokį klausimą iškels ir jei bus aktualu, galės svarstyti, šiandien kol kas nematau jokių reikalingų pokyčių, reikia frakcijai susitikti, aptarti ateitį, kaip frakcija ir Seimo nariai mąsto, ką galvoja, kokios mintys, tada kalbėsim“, – po spaudos konferencijos žurnalistams sakė S. Skvernelis.

Anot jo, dėl tolesnių žingsnių frakcija tikriausiai tarsis posėdyje antradienį.

Spaudos konferencijoje S. Skvernelis taip pat patvirtino planus trauktis iš ministro pirmininko pareigų liepos 12 dieną.

Jis taip pat patvirtino planus trauktis iš ministro pirmininko pareigų liepos 12 dieną.

„Vyriausybė šita savo darbą baigs liepos 12 dieną“, – sakė jis.

Sprendimą laukti, kol pareigas pradės eiti naujasis šalies vadovas S. Skvernelis motyvavo siekiu neįnešti sumaišties ir suteikti laiko pasiruošti naujos Vyriausybės suformavimui.

Aš manau, kad šalyje ministras pirmininkas – niekuomet ta pareigybė nebuvo labai mylima ir mėgiama.

„60 procentų Lietuvos žmonių pasisakė už dešinės arba centro dešinės politikos vykdymą, įgyvendinimą. To nematyti Vyriausybei, kurios programa yra orientuota visiškai priešingai – centro kairės, būtų, man atrodo, neišmintinga“, – apie savo sprendimą kalbėjo jis.

S. Skvernelis svarstė, kad rinkimuose kandidatuoti jam buvo sudėtinga dėl einamų ministro pirmininko pareigų.

„Tai, matyt, yra visgi susiję su mano kaip ministro pirmininko veikla ir Vyriausybės, matyt, ir daugumos, darbais. (...) Aš manau, kad šalyje ministras pirmininkas – niekuomet ta pareigybė nebuvo labai mylima ir mėgiama“, – kalbėjo jis.

S. Skvernelis sakė kol kas neapsisprendęs, ar kurį kandidatą rems antrajame rinkimų ture.

R. Karbauskis žada pasitikrinti pasitikėjimą

Premjerui S. Skverneliui paraginus „valstiečių“ pirmininką Ramūną Karbauskį pasitikrinti pasitikėjimą partijoje, jis žada tai daryti artimiausiu metu.

R. Karbauskis tvirtina, kad jau „šią arba kitą savaitę“ tai padarys partijos taryboje.

„Galima pasiklausti ir aš tikrai tą padarysiu, nes tarybos posėdį planavau šaukti šią arba kitą savaitę. Bet šokti džiaugsmo šokio konservatoriams tikriausiai neteks. Aš ne sykį tai esu daręs ir žinodamas partiją, žinodamas mūsų žmones suprantu, kad jie vis dėlto bus linkę, kas mes tęstumėme darbus kryptingai, sistemiškai, nes nematau kito varianto. Galiu prognozuoti, kad pasiklausimas baigsis tuo, kad bus palaikoma“, – BNS pirmadienį teigė jis.

Vėliau R. Karbauskis BNS patvirtino, kad tarybos posėdis tikriausiai vyks penktadienį, bus svarstomas klausimas dėl „valstiečių“ tolesnių žingsnių.

„Šią savaitę, tikriausiai penktadienį, rinksis partijos taryba, po partijos tarybos bus sprendimai ir frakcijos nariai turės tuos sprendimus vykdyti, jei pasirinks vykdyti partijos valią“, – sakė R. Karbauskis.

R. Karbauskis sako, kad 19,7 proc. rinkėjų balsų už S. Skvernelį, nors ir likusį trečiu rinkimuose, „nėra tas rezultatas, kurį partija laikytų labai blogu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
Ir pas psichiatrą.

...

... portretas
Sauliuk, Tauta balsavo prieš tave kaip prezidentą (kaip premjeras tu priimtinas), bet tai nereiškia kad jie už 'konservus'; Karbauskio kaltė kad jis to nesupranta (įdomu už ko jį 'konservai' suėmė kad šis pasitraukti sutiko). Ir šiaip - ŽINOK kad kartą šantažui pasidavęs paskui ir toliau turėsi tik trauktis; tas pats ir Karbauskio laukia, 'konservų' pažadai šakėmis ant vandens rašyti, jiems Lietuva NERŪPI.

Bjauru žiūrėti

Bjauru žiūrėti portretas
kaip žiniasklaidos išjuokiama ir niekinama ši partija bei jos pagrindiniai veikėjai. Vakar per LRT buvo neįmanoma žiūrėti į Johaidiškio ir Pumprickės vedamą laidą ir neinteligentišką, blogai tramdomą šališką elgesį kalbant su kandidatais ir lyderiais. Ne vien su valstiečiais. Šiaip - ne - taip sekiau rinkimų eigą per LNK, bet ir ten vaidenosi tokios bezdžionės kaip tapkinienė, filmanąviciutė armuonanaitė. Tarp kitko, jei ne užsienio emigrantai, seneliu namai, kaliniai aktyviai balsave tai siknoj būtų jūsų konslibų statytiniai.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių