S. Skvernelis: reikėtų man mažiau rodyti emocijas

Reikėtų rodyti mažiau emocijų, sako premjeras Saulius Skvernelis, vertindamas dvejus metus trunkantį savo vadovavimą Vyriausybei bei teisindamasis dėl milžiniškos kritikos sulaukusių pasisakymų mokytojų bei medikų atžvilgiu.

„Galbūt man iš tikrųjų reikėtų mažiau emocijų rodyti, bet aš esu nuoširdus žmogus ir tikrai viską darau iš širdies. Ir aukojuosi ir dėl šitos pozicijos, ir dėl valstybės. Ir tikrai prasprūsta, kai tu esi apkaltinamas nebūtais dalykais, ypač mane žeidžia, kai skleidžiamas melas, tada emocijos prasiveržia“, - „Žinių radijui“ kalbėjo premjeras.

Tačiau, nepaisant to, kad, akcentavo S. Skvernelis, oponentai jo emocionalumu pasinaudoja, rodyti emocijas, teigė jis, yra geriau nei būti abejingam Vyriausybės vadovui.

Ir tikrai prasprūsta, kai tu esi apkaltinamas nebūtais dalykais, ypač mane žeidžia, kai skleidžiamas melas, tada emocijos prasiveržia.

„Bet ar būtų gerai, jei ministras pirmininkas būtų šaltas ir abejingas?“, - retoriškai klausė premjeras. Jo nuomone, geriau sakyti žmonėms karčią tiesą nei meluoti.

„Paklauskime visuomenės, ar gera valdžia yra ta, kuri į akis kalba saldžiai, meluoja jums, nesprendžia klausimų (...) Aš galbūt pasakau kartais karčią tiesą, galbūt aštriai, bet niekada žmonėms nemeluoju, jų neapgaudinėju ir pažadų tuščių nedalinu (...) Aš nieko nenoriu įžeisti“, - kalbėjo premjeras.

Vyriausybės vadovas pabrėžė, kad viešojoje erdvėje plačiai nuskambėjusia fraze, apie tai, kad mokytojai nori turėti daug laisvo laiko ir gauti didelį atlyginimą, jis nenorėjo įžeisti pedagogų.

„Aš gerbiu ir Vyriausybė gerbia kiekvieną mokytoją“, - tvirtino premjeras.

Panašiai S. Skvernelis kalbėjo ir apie pasipiktinimo bangą sukėlusį jo raginimą algomis nepatenkintus medikus emigruoti.

Ministras pirmininkas pasakojo, kaip derybų su rezidentais metu dėl jų užmokesčio padidinimo išdėstė visus argumentus, „padėjo visą širdį ant stalo“, tačiau supratimo nesulaukė ir leptelėjo kritikos sulaukusią frazę: „jei nepatinka, kraukitės lagaminus“.

Galiausiai, pabrėžė jis, Seime, nesant šalia žurnalistų, iš politikų galima išgirsti labai negatyvių atsiliepimų apie visuomenės grupes.

„Kai mikrofonai išsijungia, tai išgirsti, kas yra galvojama ir kas yra sakoma apie visuomenės grupes, kad net ausys linksta. Aš tą patį matau ir pagrindiniuose šalies rūmuose, mes matome kuriamą fasadą. Bet realybė yra kitokia“, - kalbėjo S. Skvernelis ir apibendrindamas akcentavo, kad galbūt reikėtų suvaldyti savo emocijas.

„Galbūt šią savybę reikėtų suvaldyti. Tą puikiai supranta mano oponentai, jie stengiasi tai išnaudoti“, - teigė premjeras.

Ketvirtadienį sukanka lygiai dveji metai nuo septynioliktosios Vyriausybės darbo pradžios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikėtų

reikėtų portretas
skverneli, bet matyt nė kaip neišeina.

Tai čia gal

Tai   čia  gal    portretas
Kalėdinė išpažintis.

kai

kai  portretas
Skvernelis iš seimo tribūnos papasakojo kaip konservatoriai prie Kubiliaus valdymo žlugdė Lietuvą, kaip jau prieš parą žinant, kad Snorui bus paskelbtas bankrotas, tai Šimonytė skubiai pervedinėjo milžiniškas valstybines sumas pinigų į Snorą, tai konservai net nieko nepaneigė, neapkaltino šmeižtu, bet visa tai pavadino tik emocijomis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių