S. Skvernelis: Seimui turi užtekti 25 dienų reformoms patvirtinti

Premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, kad parlamentarams turėtų užtekti 25 dienų apsvarstyti ir priimti mokesčių bei pensijos kaupimo reformos įstatymus. Vyriausybė projektams šią savaitę jau pritarė.

S. Skvernelis neatmeta galimybės reformas įteisinti metų pabaigoje, įstatymų pataisas priimant kartu su 2019 metų biudžetu, tačiau pabrėžia, jog tai „nebūtų gerai“.

„Net 25 dienos yra tam. Galima, produktyviai padirbėjus, suspėti. Tikrai rankų nelaužysime, nesame tokių metodų šalininkai“, – ketvirtadienį Seime per Vyriausybės valandą pareiškė premjeras.

„Yra ir kita alternatyva – mokestinai pakeitimai gali būti priiminėjami ir su biudžetu, bet tai nebūtų gerai“, – pridūrė premjeras.

Liberalas Eugenijus Gentvilas piktinosi, kad reformų įstatymai Seimui bus pristatyti tik birželio 5 dieną. Norint, kad jie įsigaliotų nuo kitų metų, pataisas reikės priimti iki liepos pradžios.

„Suplanavote tokį laiko grafiką, kuris baigsis rankų laužymu Seimo nariams, prašant priimti geresnius ar blogesnius, tarpusavyje derančius ar nederančius įstatymus“, – teigė E. Gentvilas.

Mokesčių ir pensijų reforma Vyriausybė žada didinti neapmokestinamas pajamas, sujungti darbuotojo ir darbdavio socialinio draudimo įmokas, 2 procentiniais punktais mažinti socialinio draudimo įmokas ir įvesti „Sodros“ įmokų lubas, o bazinės pensijos mokėjimą perkelti į valstybės biudžetą.

Taip pat siūloma nutraukti „Sodros“ įmokas į antros pakopos pensijų fondus. Juose norintis kaupti darbuotojas turės mokėti 4 proc. atlyginimo, o valstybė ir toliau prisidės 2 proc. vidutinio darbo užmokesčio. Žadama nekilnojamojo turto mokesčiu apmokestinti antrąjį ir tolesnius vieno žmogaus būstus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"Premjeras Saulius Skvernelis tvirtina, kad parlamentarams turėtų užtekti 25 dienų apsvarstyti ir priimti mokesčių bei pensijos kaupimo reformos įstatymus" - tai jau Skvernelis baigia į diktatoriaus rolę įsijaust, nuo kada Seimas tapo kišeniniu, kas čia per ultimatumai?

pirma

pirma portretas
grazink neindeksuotas pensijas kurias kubilas nudziove......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių