SADM siekia vaikus iškraustyti iš modernių globos namų Šakiuose

  • Teksto dydis:

Šalia Šakių evangelikų liuteronų bažnyčios prieš trejus metus įkurti modernūs globos namai, kur gyvena pusšimtis vaikų, netrukus gali būti uždaryti, rašo „Lietuvos rytas“.

Keturi vienaaukščiai korpusai su saulės baterijomis ant stogų pastatyti už pusę milijono eurų, gautų iš Europos Sąjungos struktūrinių fondų. Globotiniai jaukiai įrengtuose nameliuose gyvena po aštuonis, o kambariuose – po du. Jie turi virtuvę, bendrą poilsio kambarį.

„Iš Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pradėjome gauti raštus, kad mums reikės išsikraustyti. Labai nustebome, nes prieš statant tarėmės su ministerija, kokie turėtų būti ateities namai, mūsų projektui buvo pritarta“, – sakė evangelikų liuteronų kunigas, Šakių vaikų globos namų direktorius Virginijus Kelertas.

Globos namų gautuose Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos raštuose nurodyta, kad iki 2018-ųjų sausio 1-osios turi būti pristatytas priemonių planas, kaip globotiniai bus iškraustomi iš namų. Įsakyme „Dėl socialinės globos normos aprašo“ nurodoma, kad be tėvų globos likę vaikai nuo 2020-ųjų galės socialinę globą gauti tik bendruomeniniuose namuose. Ministerijos teigimu, viename sklype negali gyventi šešios šeimynos. Vaikai turėtų būti iškraustyti į atskirus butus ar namus Šakiuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

juta

juta portretas
ar sulauksim tokių laikų, kai mums ims vadovauti tikrai kompetentingi, atsakingi ir Lietuvos ateitimi suinteresuoti asmenys? O dabar tokį chaosą kelia, kad baisu. Pirma padaro, paskui galvoja kas iš to išeis. Taip yra ir su vaikų globos namais. Pirma sukurkit infrastruktūrą galvodami apie tai, kad kuo mažiau vaikų į juos patektų, t.y. dirbkit su šeimomis, su mokyklomis, steikit tokius namus, kur galėtų būti apgyvendinamos mamos kartu su vaikais, kuriuose su priežiūra būtų mokomos auginti ir auklėti vaikus, gal tuo pačiu ir būtų gydomos nuo priklausomybių, jei reikia, o ne atiminėti juos iš šeimų, galvojant kad tuo viskas ir išsispręs. Ar vaikai bus laimingesni, jei bus mėtomi iš vienų globėjų pas kitus kaip kokie baldai? Tai juk yra vaikų asmenybės žalojimas!!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių