A. Salamakinas: peršasi mintis, kad ši koalicija – popierinė

„Iki šiol įvyko tik vienas susirinkimas Seimo restorane. Susirinkome, sumuštinių, mišrainės suvalgėme ir išsiskirstėme. O juk dirbant valdančiojoje koalicijoje reikėtų nuolat tartis“, – sako socialdemokratų senbuvis Algimantas Salamakinas.

Jo manymu, socdemai turėtų netylėti ir dėl Gretos Kildišienės skandalo ir paviešinti bent jau pareiškimą su savo pozicija. Kai kurie opozicijos atstovai mano, kad socialdemokratams vertėtų trauktis iš koalicijos, tačiau socdemų lyderis Algirdas Butkevičius išvadų daryti neskuba, nors, jei abejonės nebus išsklaidytos, žada su „valstiečiais“ kalbėtis rimtai.  

„Valstiečius“ krečiant G. Kildišienės automobilio nuomos skandalui, koalicijos partneriai socialdemokratai laikosi labai santūriai. Trečiadienį pavakare vykusiame partijos valdybos posėdyje dėl „valstiečių“ skandalo buvo tik pajuokauta ir apsikeista ironiškais vertinimais. Tačiau apie pareiškimą užsiminta nebuvo.

Tačiau kai kurie partijos nariai, kaip A. Salamakinas, neslepia šioje istorijoje matantys korupcijos požymių.

„Mano galva, Seimo narės, „valstiečių“ atstovės Gretos Kildišienės automobilio nuomos iš jos partijos lyderio ir frakcijos Seime vadovo Ramūno Karbauskio įmonės „Agrokoncernas“ istorijoje yra korupcijos požymių“, – LRT.lt tvirtino buvęs ilgametis Seimo Etikos ir procedūrų komisijos vadovas socialdemokratas A. Salamakinas.

Mano galva, Seimo narės, „valstiečių“ atstovės Gretos Kildišienės automobilio nuomos iš jos partijos lyderio ir frakcijos Seime vadovo Ramūno Karbauskio įmonės „Agrokoncernas“ istorijoje yra korupcijos požymių.

Jis taip pat abejojo dabartinės „valstiečių“ ir socialdemokratų valdančiosios koalicijos darbo kokybe bei ateitimi.

„Gal tie mano partijos kolegos, kurie užima tam tikrus postus, mano kitaip, bet iš to, ką matau, peršasi mintis, kad ta koalicija – tik popierinė. Juk iki šiol įvyko tik vienas susirinkimas Seimo restorane. Susirinkome, sumuštinių, mišrainės suvalgėme ir išsiskirstėme. O juk dirbant valdančiojoje koalicijoje reikėtų nuolat tartis, derinti įstatymų ar kitų dokumentų projektus bei veiksmus. Dabar gi neretai „valstiečiai“ sprendimus Seime priima, palaikomi opozicijoje esančių konservatorių ir liberalų“, – kalbėjo A. Salamakinas.

Gudriai sugalvota „pakiša“

Vertindamas informaciją, kad neva tai kažkoks artimas G. Kildišienės giminaitis išperkamosios nuomos būdu iš R. Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ nuomojasi prabangų automobilį, o ji juo naudojasi, A. Salamakinas įžvelgė, jog taip kolegė gauna „pakišą“.

„Įsivaizduokit, mano, kaip Seimo nario, šeimos narys iš kokios nors įmonės geromis sąlygomis nuomojasi butą, o aš kartu su juo tame bute visą kadenciją gyvenu ir vėliau galbūt jį dar už prieinamą kainą įsigyju. Ar ne analogiška situacija su G. Kildišienės automobiliu? Ir kas – tai? Ne kas kita, mano įsitikinimu, kaip tiesioginis Seimo nario papirkimas. Geras modelis. Ir pinigų dėžutėje nešioti nereikia“, – ironizavo A. Salamakinas.

Jis taip pat svarstė, kad būtų sukurtas labai pavojingas precedentas, jei etikos sargai G. Kildišienę išteisintų.

Paklaustas, kaip turėtų elgtis socialdemokratai, kai jų koalicijos partnerius ištiko ir moralinis, ir politinis skandalas, A. Salamakinas teigė manąs, kad partija privalėtų kuo greičiau bent jau pareiškimą paviešinti su savo vertinimu bei pozicija.

Partijos lyderis daryti išvadų neskuba

Su R. Karbauskiu koalicijos sutartį savo parašu patvirtinęs socialdemokratų lyderis, Seimo narys A. Butkevičius kol kas nelinkęs daryti griežtų išvadų dėl partnerius „valstiečius“ krečiančio skandalo: „Turėtų būti pateikta išsami informacija dėl G. Kildišienės automobilio istorijos, o tada bus galima daryti išvadas. Jei abejonės nebus išsklaidytos, teks kalbėtis rimtai“.

Paklaustas, ar socialdemokratai nesvarsto galimybės trauktis iš valdančiosios koalicijos, A. Butkevičius teigė, kad  tokių griežtų pareiškimų daryti nenorėtų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Išvada

Išvada portretas
Anūkas nors dar jaunas, bet jau išmintingas- nėjo su 'velniu obuoliauti". Iš fotkės matosi, kokia falšyvai sukta karbauskio grimasa, stovint šalia lengvai suvilioto butkevičiaus.

Tam ,,pirmininke'',

Tam ,,pirmininke'', portretas
o man svarbu,kas mano šaliai vadovauja-ar protingas ir išsilavinęs žmogus,ar kokia vos vidurinę baigusi,nors ir milijonieriaus meilužė,mezgėja ar melžėja.

Klausimas

Klausimas portretas
Kodėl sakoma,kad žali valstiečiai pamynė krikščioniškąsias vertybes?Juk jie pripažįsta tik pagoniškąsias.
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių