Saviškių taikinyje atsidūrę liberalai atsargiai kalba apie ateitį partijoje

Liberalai Seimo narė Aušrinė Armonaitė ir Vilniaus meras Remigijus Šimašius po ketvirtadienį nutekintos Valstybės saugumo departamento (VSD) informacijos, kurioje atskleidžiama, kad Liberalų sąjūdžio lyderiai Petras Auštrevičius ir Vitalijus Gailius galimai su „MG Baltic“ koncerno pagalba siekė kompromituoti partijoje esančius konkurentus, atsargiai kalba apie savo ateitį partijoje.

Liberalai nuogąstauja, kad nebeaišku, ar begalima partijoje pasitikėti vienas kitu.

A. Armonaitė kalba apie pakrikusį komandinį darbą ir pažymi, kad partiją drebinantys VSD pažymoje atskleisti faktai stipriai apsunkina darbų įgyvendinimą, dėl kurių ji buvo išrinkta į Seimą.

„Šioje nuolatinės turbulencijos situacijoje gali pirmiausia pasitikėti savimi, savo sąžine ir savo sprendimais. Tai iš tikrųjų ta pažyma suglumino. Pradedi galvoti, kažkokius praeities momentus dėlioti, kokios to priežastys (...) Labai sunku galvoti apie tuos darbus, dėl kurių mus išrinko, nes tu nežinai, ar gali pasitikėti. Man apmaudu, kad tie iššūkiai, kuriuos mes patiriame dabar, yra labai naudingi populistams“, - „Delfi“ konferencijoje kalbėjo A. Armonaitė.

R. Šimašius sakė, kad nenustebo pamatęs VSD informaciją.

„Hipotezių ir prielaidų buvo daug per pastaruosius metus, ir dabar paaiškėjo, kad ta mozaika tarsi ir užsibaigė“, - pabrėžė Vilniaus meras.

Aš matau labai didelę krizę. Dėl to ir Aušrinė tą patį pareiškė, kad nelaikome tų žmonių savo komandos nariais.

Pasak jo, paviešinta informacija rodo, kad politinės partijos koncernui „MG Baltic“ buvo taikiniu. Jas atakuodamas, kalbėjo R. Šimašius, koncernas naudodavosi „Trojos arkliais“, kuriais tapo partijos lyderiai Vitalijus Gailius ir Petras Auštrevičius.

R. Šimašius pabrėžė, kad abu politikai turėtų labai pasistengti ir įrodyti, kad to nėra.

„Aš matau labai didelę krizę. Dėl to ir Aušrinė tą patį pareiškė, kad nelaikome tų žmonių savo komandos nariais“, - apibendrino R. Šimašius.

Ketvirtadienį į viešumą patekusi VSD informacija, kurioje atskleidžiama, kad „MG Baltic“ koncernas siekė, kad Vitalijus Gailius taptų partijos vadovu iškart po Eligijaus Masiulio sulaikymo.

Pasak paviešintos VSD informacijos, koncerno atstovu laikomas žurnalistas Tomas Dapkus prisidėjo kuriant V. Gailiaus politinę strategiją bei ieškant kompromituojamos medžiagos prieš partijoje esančius konkurentus - A. Armonaitę, R. Šimašių, Eugenijų Gentvilą.

VSD ataskaitoje taip pat pabrėžiama, kad P. Auštrevičius buvo raginamas reikšti nepasitenkinimą R. Šimašiumi.


Šiame straipsnyje: Liberalų sąjūdisVSD

NAUJAUSI KOMENTARAI

Nika

Nika portretas
Kokie esate, to ir nusipelnote. Tikiuosi, kad ir kolchoznikams atsirūgs jų melas ir apgavystės.

juk

juk portretas
sis mate kaip uselis prilake baluteje tai magnolija turi gelbeti intrigantus....

Džiaugiuosi, kad valomės

Džiaugiuosi, kad valomės portretas
Dabar tampa aiškiau, kodėl Auštrevičius "nusiderėjo" kuo mažesnį akcizą rūkalams.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių