S.Brundza siūlo suteikti teisę dėl neliečiamybės panaikinimo kreiptis pačiam seimūnui

  • Teksto dydis:

„Tvarkos ir teisingumo“ frakcijos atstovas Stasys Brundza siūlo leisti parlamentarui savo iniciatyvą kreiptis į Seimą dėl jo teisinės neliečiamybės panaikinimo.

S.Brundza Seimo sekretoriate įregistravęs Seimo statuto pataisas nurodo, kad priėmus šias pataisas parlamentaras galėtų pats priimti sprendimą, ar prašyti Seimo panaikinti jo teisinį imunitetą. Tai esą galėtų būti padaryta tiek iki generalinio prokuroro kreipimosi, tiek po jo.

„Tvarkietis“ siūlo palikti nuostatą, jog neliečiamybę Seimas galėtų panaikinti daugiau kaip pusės visų Seimo narių dauguma.

Panašių siūlymų supaprastinti neliečiamybės panaikinimo procedūrą Seime buvo registruota ir anksčiau, tačiau jiems parlamentarai nepritarė.

Šiuo metu Seimo statutas numato, kad su prašymu dėl parlamentaro teisinės neliečiamybės panaikinimo į Seimą kreipiasi generalinis prokuroras.

Parlamento narys be Seimo sutikimo negali būti traukiamas baudžiamojon atsakomybėn, suimamas ar kitaip suvaržoma jo laisvė, išskyrus atvejus, kai jis užtinkamas bedarantis nusikaltimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių