Seimą rinks ir laivuose

Išankstinio balsavimo metu Seimą rinks ir keli šimtai šalies jūrininkų, dirbančių laivuose su lietuviška vėliava. Jie rinkimų dieną bus toli nuo Lietuvos. Pasak rinkimų organizatorių, balsavimo aktyvumas laivuose tradiciškai būna labai aukštas.

Rinkimų dieną į Lietuvą nesugrįš 12 laivų, plaukiojančių su lietuviška vėliava, kuriuose daugiausia dirba Lietuvos Respublikos piliečiai. Visiems jiems bus sudaryta galimybė išreikšti savo pilietinę valią darbo vietoje. Pasak Jūreivių rinkimų apylinkės pirmininko Adomo Andriejaus Usenavičiaus, balsavimo aktyvumas laivuose paprastai perkopia 90 proc.

Rinkimai bus organizuojami šešiuose bendrovės "Limarko laivininkystės kompanija", keturiuose "DFDS Seaways" ir dviejuose įmonės "Baltlanta" laivuose.

"Balsavimo tvarka laivuose nusistovėjo per daugelį metų. Vidutiniškai laive būna iki 20 jūrininkų. Laivo kapitonas atsiunčia patikslintą balsuojančiųjų sąrašą, tada mes jiems elektroniniu paštu išsiunčiame balsavimo biuletenius. Laivo komanda turi išsirinkti tris komisijos narius. Jūrininkai balsuoja per išankstinius rinkimus – trečiadienį, ketvirtadienį, penktadienį. Iki sekmadienio ryto taip pat elektroniniu paštu laukiame atsiunčiant balsavimo rezultatų", – pasakojo A.A.Usenavičius.

Pasak apylinkės komisijos pirmininko, balsuojant laivuose jokių neatitikimų ar šiurkščių pažeidimų dažniausiai nepasitaiko, nes elektroniniu paštu yra atsiunčiami nuskenuoti balsavimo biuleteniai.

"Ką ten galima suklastoti iš 9 ar vienuolikos balsų? Net ir labai norint neišeitų. Per šiuos rinkimus laivuose turėtų balsuoti apie 200 rinkėjų", – teigė A.A.Usenavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jūrininko žmona

jūrininko žmona portretas
apie kokius jureivius kalbat jų senai Lietuvoje nėra, visi kas buvo pabėgo dirbti į kitas šalis,ką čia ubagyne veikti.Valdžia tyčiojosi iš jūrininkų, ar jūrininko darbas ne pavojingas ,nekenksmingas? kodėl nėra ankstesnio užtarnauto poilsio?Ar jūrininkams nepriklauso?

Vairuotojas

Vairuotojas portretas
O kaip vilkiko vairuotojui balsuoti? Liepia vaziuot i ambasada. Hmm sefui nelabai praeina keli simtai km i sona .

jurininkas

jurininkas portretas
kad letuvos laivyno nera
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių