Seimas niekaip neapsisprendžia, ar reikia tyrimo dėl žemės valdymo

Seimas ketvirtadienį nepritarė parlamentinio Teisės ir teisėtvarkos komiteto (TTK) sprendimui atmesti opozicijos siūlymą sukurti specialią laikinąją komisiją, turinčią ištirti didelių žemės plotų įsigijimą.

Už balsavo vienintelis „tvarkietis“ Vytautas Kamblevičius, prieš – 87 Seimo nariai, o susilaikė 18 parlamentarų.

Seimui atmetus TTK siūlymą dėl tyrimo situacijos žemės ūkyje, klausimą iš naujo svarstys kitas parlamentinis komitetas.

53 Seimo narių balsais buvo nutarta pavesti šį klausimą svarstyti Kaimo reikalų komitetui. Už Audito komitetą balsavo 52 parlamentarai.

Kaimo reikalų komitetas šį klausimą jau svarstė kovo 14 dieną ir tuomet nepritarė opozicijos iniciatyvai.

Premjeras nusiteikęs skeptiškai

Premjeras Saulius Skvernelis teigia, kad yra skeptiškas dėl Seime kuriamų specialiųjų tyrimo komisijų, anot jo, vienintelė prasminga yra politinių partijų ir verslo grupių interesų tyrimo komisija.

„Vienintelė komisija, apie kurią sakiau kad turi prasmę, nes tiriami ypatingai svarbūs, tektoniniai mūsų valstybei dalykai – kalbant apie politinę korupciją ir susisiejimą su verslu. Visa kita galėjo ir gali atlikti Viešųjų pirkimų tarnyba, Mokesčių inspekcija, prokuratūra, Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba ir komitetai, kurie vykdo parlamentinę kontrolę“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė S. Skvernelis.

Visgi jis aiškino, kad Seime palaikys iniciatyvą tirti buvusios finansų krizės aplinkybes. Kartu jis sakė, kad balsuos prieš komisiją dėl dirbamos žemės įsigijimų.

„Jeigu kalbėtume apie krizę, kuri buvo, tai esminis dalykas, ką teikia Seimo Finansų ir biudžeto komiteto pirmininkas – ne Kubilių ar dar kažką tirti, o tirti, įvertinti krizės priežastis, kuri buvo tada (...). Jeigu tai bus sukoncentruota, o kaip matau pagal Stasio Jakeliūno paskutines redakcijas, yra būtent nukreipta į giluminių, sisteminių problemų sprendimą, o ne personalijų, tada taip (palaikysiu – BNS)“, – sakė S. Skvernelis.

„Kalbant apie žemės ūkį manau, kad tuos klausimus profesionaliai yra kam atsakyti“, – teigė jis.

Pasak S. Skvernelio, dalis su žemės ūkiu susijusių klausimų jau atsakyta Lietuvos banko, dalį tiria prokuratūra, savo darbą taip pat atlieka įvežamas trąšas tikrinantys muitininkai, įvežamų trąšų apmokestinimo klausimai yra kitų institucijų – ne Seimo – sritis. Anot premjero, jei būtų klausimų, į kuriuos negalėtų atsakyti kitos institucijos, ateityje specialios komisijos statutą būtų galima suteikti Seimo Kaimo reikalų komitetui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
reikia

ALGIS

ALGIS portretas
O ar geriau ,kad žemė dirvonuos , bujos piktžolės ,kaip valdžioje , turi sveikatos ir pinigų - lai ir dirba ,bet ne ,kaip rusiška spyna ''NEI PATI ĖDA , NEI KITAM DUODA '' .

NA NA

NA NA  portretas
komisija reikalinga ištirti landsberginių gaujos veiklą, kai buvo sukurti įstatymai ,kurie leido dėdulei landsbergiui kilnoti savo žemę iš vienos vietos į kitą ,sukurti valstybės sąskaitą anūkėlio šeimai , darželių biznį , kubilio šeimai, prichvatizuoti senamiestį ,viskas prasidėjo nuo landsberginių gaujos sukurtų sau palankių įstatymų , ,,,,sėkmės yra ką tirti ,tik pradėkit nuo pradžios ,,,,
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių