M. Bastys išsaugojo Seimo nario mandatą

Pamynė KT sprendimą

Balsavę prieš Mindaugo Basčio apkaltą Seimo nariai pamynė Konstitucinio Teismo (KT) sprendimą, sako Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Seime yra daug žmonių, 140 žmonių, tie, kurie balsavo prieš, pamynė (KT sprendimą – BNS), o ne visas Seimas. Sprendimas priimtas Seimo vardu, bet Seimas nėra viena įstaiga, tai yra nuomonių visuma, o nuomonių visuma šiandien tokia, deja“, – po balsavimo žurnalistams sakė V. Pranckietis.

Seimui antradienį neužteko balsų panaikinti šiurkščiu Konstitucijos pažeidimu ir priesaikos sulaužymu dėl nuslėptų ryšiu su buvusiu KGB darbuotoju apkaltinto Seimo nario M. Basčio mandatą.

Per slaptą balsavimą už M. Basčio mandato panaikinimą balsavo 72 parlamentarai, prieš buvo 21 Seimo nariai, 24 susilaikė. Mandatui panaikinti reikia ne mažiau kaip 85 balsų „už“.

V. Pranckietis kartu garantavo, kad „valstiečių“ frakcija balsavo už mandato panaikinimą, nors frakcija ir nebuvo priėmusi sprendimo dėl pozicijos balsuojant.

„Aiškiai kažkas norėjo, kad atrodytų, kad „valstiečių“ frakcija nori „pavesti“, bet vienareikšmiškai galiu pasakyti, kad „valstiečių“ frakcija balsavo už apkaltą“, – tvirtino V. Pranckietis.

Bet paklaustas, kas tuomet kaltas dėl žlugusio balsavimo, sakė nežinantis, argumentuodamas balsavimo slaptumu.

Socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtame komentare V. Pranckietis sakė griežtai smerkiantis tokius balsavimo rezultatus.

„Tokia balsavimo dėl M. Basčio Seimo nario mandato panaikinimo pabaiga yra tiesiog nepateisinama. Tai įrodo, kad asmeniniai žmonių, kurie atstovauja Lietuvai, interesai peržengė viešąjį interesą“, – sakoma V. Pranckiečio komentare.

Jis pažymi, kad „Seimo nario mandatas lieka rankose žmogaus, kuris nuslėpė ryšius, turinčius reikšmės valstybės paslapčių saugumui ir dėl kurių Konstitucinis teismas pripažino, jog jis vienareikšmiškai prarado valstybės pasitikėjimą“.

„Gėda. Griežtai smerkiu tokius balsavimo rezultatus“, – sako parlamento vadovas.

Prezidentė: Seimas save gėdingai diskreditavo

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pareiškė, kad Mindaugo Basčio mandatą išsaugojęs Seimas save gėdingai diskreditavo.

„Pamindamas Konstitucinio Teismo išvadą bei ignoruodamas valstybės nacionalinio saugumo interesus, tokiu balsavimu Seimas save gėdingai diskreditavo“, – teigia prezidentė.

D. Grybauskaitės komentarą BNS perdavė prezidentės spaudos tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

GANDRAGALVIUS VON IŠ SEIMO

GANDRAGALVIUS VON IŠ SEIMO portretas
Karabasą ir kitus žemgrobius teisti.

...

... portretas
SUPER sėkminga 'konservų' afera: ir rusų agentą išsuko, o dar dėl to bando 'valstiečius' apkaltint, Tautą sukiršyt.

Anonimas

Anonimas portretas
ne veltui visi baigia issilakstyti is Lietuvos.
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių