Seimas imasi A. Skardžiaus apkaltos

Parlamentinei opozicijai surinkus parašus, Seimas pradeda Socialdemokratų darbo frakcijos nario Artūro Skardžiaus apkaltos procedūrą.

Seimas antradienį spręs, ar sudaryti specialią tyrimo komisiją, kuri pagal Seimo narių grupės teikimą pradėti apkaltą A. Skardžiui ištirs, ar toks siūlymas pagrįstas, ir pateiks išvadą Seimui.

A. Skardžiui apkalta inicijuojama dėl galimo priesaikos sulaužymo, Seime proteguojant jo šeimai ir kai kurioms įmonėms palankius sprendimus.

Šią iniciatyvą pasirašė 37 parlamentarai iš opozicinių Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų ir Liberalų sąjūdžio frakcijų bei valdančiųjų „valstiečių“ atstovas Seimo vicepirmininkas Arvydas Nekrošius.

Inicijuoti apkaltą gali ne mažiau kaip 36 parlamentarai.

Apkalta inicijuojama po to, kai opozicija liko nepatenkinta Seimo Antikorupcijos komisijos padaryto tyrimo dėl A. Skardžiaus interesų energetikoje išvadomis.

Apkaltos teikime teigiama, kad Seimo narys A. Skardžius galbūt šiurkščiai pažeidė Konstituciją ir sulaužė priesaiką, „kai vykdydamas savo pareigas 2009 – 2017 metais veikė su juo susijusios įmonės „Baltic energy group“ naudai ir pritarė apsimestinio sandorio sudarymui su bendrove „Naujoji energija“ galbūt siekiant nuslėpti tikrąją jo asmeninių (šeiminių) pajamų kilmę ir sąsajas su vėjo energetika, pateikė savo kandidatūrą ir veikė nuolatiniame interesų konflikte Seimo Energetikos komisijoje ir Ekonomikos komitete (įskaitant ir 2016–2020 metų kadencijos darbą Seime) tokiu būdu šiurkščiai diskredituodamas ir kompromituodamas ne tik savo, kaip Seimo nario, bet ir Seimo autoritetą ir reputaciją“.

Jeigu Seimo sudaryta specialioji tyrimo komisija, kuri tirs apkaltos proceso pagrįstumą ir pateiks išvadą, nuspręs, kad yra pagrindas pradėti apkaltos procesą, o Seimas  nubalsuos, kad toks pagrindas yra, bus kreipiamasi į Konstitucinį Teismą (KT), ar Seimo narys sulaužė priesaiką ir pažeidė Konstituciją. KT konstatavus, kad tokie pažeidimai buvo padaryti, visas parlamentas balsuoja dėl mandato panaikinimo. Parlamentaras mandato netenka, jeigu už tai balsuoja ne mažiau kaip 85 Seimo nariai.

Pasak Antikorupcijos komisijos, A. Skardžiaus šeimos nariai dalyvauja energetikos versle, o Specialiųjų tyrimų tarnyba komisijai yra pareiškusi, kad parlamentaro teiktos pataisos dėl atsinaujinančių išteklių galėjo sudaryti išimtines sąlygas mažųjų saulės bei vėjo elektrinių savininkams, nes šiuose versluose jis turėjo interesų. 

Premjeras Saulius Skvernelis sako, kad „valstiečių“ frakcija palaikys valdantiesiems priklausančios Socialdemokratų darbo frakcijos nario Artūro Skardžiaus apkaltos procedūros pradžią.

„Vyraujanti  frakcijos nuomonės yra, kad reikia pradėti ir suteikti galimybę Seimo nariui tokiu būdu save apsiginti. Tai mes palaikysime“, – antradienį Seime žurnalistams sakė S. Skvernelis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pensininke

Pensininke portretas
Geda ne tik konservatoriams su liberalais, bet LVZS , kurie pasiduoda nepagristiems kaltinimams Skardziui. Tai darbo laiko trukdymas seime. Skardzius nera kvailas, jis zino puolima pries save uz ATSKLEISTA finansavima is energetikos. Jeigu Skatdziui atimtu mandata, tada Grybauskaite po kadencijos bus konservatoriu lydere.

NA NA

NA NA  portretas
anūkėlis bando prastumti savo asmeninį kerštą Skardžiui ,už tai kad Skardis, vienintelis išdrįso užsukti anūkėlio šeimos iš valstybės grobstymo kranelį ,vienintelis įrodė dujų laivo milijoninius nuostolius ,,,,sėkmės Skardžiui ,,,

KAI VISI RIMTI DARBAI "NUDIRBTI"...

KAI VISI RIMTI DARBAI "NUDIRBTI"... portretas
Jau seniai pribrendo reikalas konservatorių visą partiją Lietuvoje uždrausti ir paskelbti ją kaip KENKĖJIŠKA LIETUVAI.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių