Seimas išgirdo V. Tomaševskio partijos skundą: kreipėsi į KT

Seimas antradienį kreipėsi į Konstitucinį Teismą (KT), kas šis pasisakytų dėl Seimo rinkimų rezultatų.

Nutarimas „Dėl paklausimo Lietuvos Respublikos Konstituciniam Teismui“ priimtas už balsavus 62 Seimo nariams, prieš buvus 23 ir susilaikius 10 parlamentarų.

Nutarime KT prašoma išvados, ar per rinkimus nebuvo pažeistas įstatymas dėl Andriaus Tapino ir „Laisvės TV“ kampanijos prieš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) vadovą Valdemarą Tomaševskį.

Kreipimosi į Konstitucinį Teismą siekė LLRA-KŠS, neperkopusi 5 proc. kartelės į parlamentą. Vyriausiajai rinkimų komisijai patvirtinus rezultatus, partija kreipėsi į prezidentą bei Seimą, kad šie kreiptųsi į KT dėl įstatymo pažeidimo.

LLRA-KŠS prašė naikinti daugiamandatės apygardos rezultatus dėl laidų vedėjo ir visuomenininko A. Tapino vykdytos kampanijos, kuria siekta, kad minėta partija nepatektų į Seimą, taip pat vienmandatės Panerių-Grigiškių apygardos rezultatus dėl nustatytų neatitikimų. 

Pagal įstatymą, Seimo rinkimų dalyviai per 24 valandas nuo Vyriausiosios rinkimų komisijos sprendimų gali juos apskųsti Seimui arba prezidentui, o Seimas ar prezidentas ne vėliau kaip per 48 valandas kreipiasi į Konstitucinį Teismą su paklausimu dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo.

Projektą vertinęs Seimo Teisės departamentas atkreipė dėmesį, kad nustatyti terminai kreiptis į KT su paklausimu dėl Seimo rinkimų įstatymo pažeidimo baigėsi  lapkričio 3 dieną. Tačiau kreipimąsi inicijavę kadenciją baigiantys valdantieji teigia, kad taip nutiko ne dėl Seimo, o dėl Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio kaltės.

Parlamento vadovo atstovas spaudai Paulius Žeimys BNS  yra informavęs, kad pirmasis LLRA-KŠS skundas gautas spalio 26 dieną, t. y. dar iki oficialių rezultatų patvirtinimo, ir buvo persiųstas Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komitetui. Anot jo, antrą V. Tomaševskio pasirašytą prašymą kreiptis į KT parlamento vadovas asmeniškai gavo jau praėjus įstatyme nurodytam 24 val. laikotarpiui, skirtam apskųsti rinkimų rezultatus.

Vyriausioji rinkimų komisija konstatavo, kad akcija „Viso gero, Voldemortai“ ir leidinys „Viso gero, Valdemarai“ buvo neigiama LLRA-KŠS reklama, tačiau rinkimų kampanijos įstatymo nepažeidė, nes nei A. Tapinas, nei „Laisvės TV“ nebuvo politinės kampanijos dalyviai.

A. Tapinas laikosi pozicijos, kad jis jokių teisės aktų nepažeidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Taip jis ''nepažeidėir ''ir referendumo įstatymo , apmy ždamas ir sudegindamas referendumo pažymėjimą su valstybės antspaudu ,''DĖL ŽEMĖS PARDAVIMO ..'', VISĄ NUSIKALSTAMĄ VEIKĄ TRANSLIAVO PATS Tapinas per televiziją .

Feldhausen

Feldhausen portretas
Va dabar Tapinas atsiims pilnai. Su lenkų ministre Dobrovolska- Tapinui aiškiai šviečia baudžiamoji byla UŽ NEAPYKANTOS LENKAMS KURSTYMĄ. Tapinas ant savo kailio pajus liberalinį STALINIZMĄ-FAŠIZMĄ .HO HO HO

Taigi

Taigi portretas
V. Tomaševskis paprasčiausia prarado pačių lenkų pasitikėjimą, iš partijos padarė UAB'ą siauros grupės piliečių interesams tenkinti, o nesantaiką jis pats ir kursto.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių