Seimas nepritarė siūlymui riboti rinkimų kampanijai skiriamas asmenines lėšas

  • Teksto dydis:

Seimas nepritarė siūlymui riboti rinkimų kampanijai kandidatų skiriamas asmenines lėšas.

Konservatorius Jurgis Razma siūlė nustatyti, kad kandidatas savo kampanijai finansuoti iš asmeninių lėšų galėtų skirti ne daugiau 20 proc. už praėjusius kalendorinius metus deklaruotų pajamų.

Seime neužteko balsų po svarstymo pritarti šiam projektui, už jį balsavus 30 parlamentarų ir 41 susilaikius. Projektas grąžintas iniciatoriui tobulinti.

Asmenines aukas kampanijai J.Razma siūlė apriboti per savivaldos rinkimus konservatoriams kilus abejonių dėl Darbo partijos kandidatų savo kampanijai skiriamų finansų.

Dabar galioja vienintelis ribojimas, kad savo kampanijai paaukoti negalima daugiau kaip 20 vidutinio mėnesio darbo užmokesčio (VMDU) dydžio sumos. Šiuo metu tai sudarytų 14,28 tūkst. eurų.

„Kandidatams, kurie turi milijonines pajamas, tai, žinoma, yra normali suma. Bet tiems, kurie turi panašias metines pajamas, realiai aukoja visas savo pajamas   rinkimų   kampanijai  būdamas savivaldybės sąraše kažkur pakankamai toli. Dėl to, manau, visuomenėje buvo pagrįstai diskutuojama, ar tai yra tikrai savi pinigai, ar po ta galimybe nepaslepiamas kažkokių šešėlinių pinigų panaudojimas“, - siūlymą aukos dydį sieti su pajamomis argumentavo J.Razma.

Konservatoriams per savivaldos rinkimų kampaniją kilo įtarimų, kad kai kurie Darbo partijos kandidatai kampanijai paaukojo neadekvačiai dideles sumas, kurios sunkiai paaiškinamos gaunamomis pajamomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių