Seimas pasmerkė rinkimus Rusijos kontroliuojamose srityse Ukrainoje

Seimas antradienį vienbalsiai pasmerkė sekmadienį Rusijos kontroliuojamose Ukrainos srityse surengtus rinkimus, kuriuose perrinkti separatistinių teritorijų lyderiai.

„2018 metų lapkričio 11 dieną vadinamųjų separatistų organizuoti „rinkimai“ okupuotuose Luhansko ir Donecko sričių teritorijose demonstruoja Rusijos, kuri yra okupacinė jėga šiose teritorijose, savivalę“, – sakoma Seimo priimtoje rezoliucijoje.

Už ją vienbalsiai pasisakė 109 Seimo nariai, balsavusių „prieš“ ar susilaikiusių nebuvo.

Rezoliucija priimta Lietuvoje viešint Ukrainos Aukščiausiosios Rados vadovui Andrijui Parubijui. Jis yra atvykęs į Vilniuje vykstančią trišalę Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos Parlamentinės Asamblėjos sesiją.

Rezoliuciją inicijavusi konservatorė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė pažymėjo, kad Seimas, sekdamas Europos Sąjungos bei JAV pavyzdžiu, „turi pasakyti savo labai aiškią poziciją, kad nepripažįstame savaitgalį vykusių rinkimų“.

„Savaitgalį Luhanske ir Donecke, okupuotose Ukrainos teritorijose, vyko taip vadinami „rinkimai“, šitas veiksmas, inspiruotas Kremliaus, vyko pažeidžiant Minsko susitarimus, tai rodo agresyvios Rusijos požiūrį į tarptautinius įsipareigojimus, kad jiems yra vienodai, jie linkę jų nesilaikyti“, – kalbėjo konservatorė.

Seimo rezoliucija pažymima, kad „balsavimai“ organizuoti tebesitęsiant Rusijos vykdomiems intensyviems karo veiksmams prieš Ukrainą ir neturi nieko bendra su laisvais ir demokratiniais rinkimais.

Taip pat dokumente teigiama, kad dėl 2014 metais prasidėjusios Rusijos agresijos prieš Ukrainą jau žuvo 10 tūkstančių žmonių, daugybė neteko savo namų ir sveikatos, ir „atsakomybė už tai gula pirmiausia ant Rusijos prezidento Vladimiro Putino ir jo aplinkos pečių“.

Kremliaus remiamų Rytų Ukrainos prorusiškų separatistų įkurtose Donecko ir Luhansko respublikose sekmadienį vyko savivaldos rinkimai, kuriuose perrinkti separatistų lyderiai.

Kijevas ir jo sąjungininkai Vakaruose savaitgalį įvykusius rinkimus pasmerkė kaip parodiją.

2014 metais Rusija aneksavo Krymo pusiasalį ir parėmė sukilimą Rytų Ukrainoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lkauniete

lkauniete portretas
na tas Heras==apsoliuti ismatu kruva;kokia nepriklausomybe? rusu kruva kovoja svetimoje zemeje uz ka""??? taip ir Ispanija kencia nuo seperatistu nebus gerai ,nors jie slavai ====bet isvetima zeme nelyskit====draugaukit ir gerbkite vieni kitus ;;;kapitalizmas ir pinigai ===tai yra nuodai.

VYTAUTAS

VYTAUTAS portretas
sveikinu žmones,pareiškusius nuomonę už savo teises.Valdžiagyviai nutukę,tai ne LIETUVA.

...

... portretas
Ach, lygiai taip pat kažkada visa Rusija pasmerkė MŪSŲ Nepriklausomybės paskelbimą! (ir NIEKAS mūsų nepalaikė, net ir JAV, kuri IŠDRĮSO mus pripažint TIK po to kai tai Maskva padarė).
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių