Seimas iš valstybės biudžeto pageidauja per 30 mln. eurų

  • Teksto dydis:

Seimas kitais metais iš valstybės biudžeto pageidauja gauti daugiau kaip 30 mln. eurų.

Seimo valdyba šią savaitę patvirtino siūlymą Vyriausybei 2016 metų biudžete jo kanceliarijai numatyti 30,489 mln. eurų - pora milijonų eurų daugiau nei šiemet (28,5 mln. eurų).

Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas sako, kad išlaidų padidėjimas didžiąja dalimi susijęs su šios Seimo kadencijos pabaiga, nes daroma prielaida, kad maždaug pusė dabartinių parlamentarų kitąmet nebus perrinkti ir jiems reikės išmokėti išeitines kompensacijas.

„Rinkėjai kas ketveri metai nusprendžia, kas lieka dirbti, kas ne. Planuojama, kad pusė Seimo pasikeis. Be to, dar prisideda Seimo narių padėjėjų išeitinės“, - BNS teigė A.Sysas.

Pagal Seimo statutą, Seimo nariui išmokama tiek vidutinių mėnesio atlyginimų išmoka, kiek metų nepertraukiamai truko jo kadencija, bet ne mažesnė kaip 2 ir ne didesnė kaip 6 vidutinių atlyginimų.

Šiuo metu Seimo nario pareiginė alga be priedų yra 2,5 tūkst. eurų.


Šiame straipsnyje: SeimasSeimo nariaipolitikai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Laikas tautai vienytis

Laikas tautai vienytis  portretas
Užtenka politikams pagaliau kvailinti žmones ir atvirai tyčiotis iš visos tautos. Reikalingas referendumas, kad ryškiai sumažinti biurokratų seimūnų skaičių. Priprato lupti po kelias skūras nuo darbo žmonių, o patys gauna tokias algas ir jiems vis dar neužtenka. Laikas pagaliau tautai vėl susivienyti ir griežtai pasakyti NE tokiam neturinčiam ribų politikų įžūlummui

A

A portretas
Rinkėjai pageidauja baigt išsidirbinėti,nes nepriklauso nei išeitinės,nei galima buvo pasididinti atlyginimus...Viskam yra ribos.

SUMAZEJUS GYVENTOJU

SUMAZEJUS  GYVENTOJU portretas
SUMAZES IR ISLAIDOS.lIETUVOS GYVENTOJU LIKO MILIJONU MAZIAU,TODEL 140 SEIMUNU NEBE REIKE.uZTEKS IR 90 SEIMO NARIU.SUTAUPIUS 50 SEIMUNU IR 250 PADEJEJU NEBEREIKS PAPILDOMU MILIJONU.BUS GALIMYBE ATIDUOTI KA PAVOGET IS PENSININKU.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių