Seime įsteigta „Gegužės 3-iosios grupė“ grupė tautinių mažumų politikos klausimams

  • Teksto dydis:

Seime šią savaitę įsteigta grupė tautinių mažumų politikos klausimams spręsti, Abiejų Tautų Respublikos istorinio atminimo garbei pavadinta „Gegužės 3-iosios grupe“.

Parlamentinė grupė įkurta Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) atstovo Andriaus Kubiliaus iniciatyva, pranešė frakcija.

Steigimo dokumentą taip pat pasirašė konservatoriai Žygimantas Pavilionis, Gabrielius Landsbergis, Ingrida Šimonytė, liberalas Arūnas Gelūnas, socialdemokratai Gediminas Kirkilas, Juozas Bernatonis, Rasa Budbergytė, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos atstovė Rita Tamašunienė, „valstiečiai“ Mindaugas Puidokas, Arvydas Nekrošius.

Steigiamajame dokumente pabrėžiama, kad ypatingą dėmesį reikia skirti Vilniaus krašto ekonominėms, socialinėms, švietimo, informacinio lauko bei bendruomeniškoms, demokratijos problemoms aptarti ir spręsti.

Seimo narių grupės steigimo iniciatorius A.Kubilius pažymi, kad Lietuvai trūksta visa apimančios valstybinės tautinių bendrijų politikos ir dėmesio Vilniaus kraštui, o nerami geopolitinė aplinka tokį poreikį dar labiau sustiprina.



NAUJAUSI KOMENTARAI

eiline

eiline portretas
pimpalu tampytoju grupe...

tavo "NUOPELNAI" nepamirsti - zmoniu skurdinimo specialiste

tavo "NUOPELNAI" nepamirsti - zmoniu skurdinimo specialiste portretas
tiek ir sugebi - kurt ABSURDISKAS niekam nereikalingas, nieko nedirbancias komisijas...

kodel ne SAULEDYDZIO arba SAULETEKIO...nepamirsom....

kodel ne SAULEDYDZIO arba SAULETEKIO...nepamirsom.... portretas
Tai ko , kubiliau, nieko nedarei ,kai buvai premjeru... Lendi bet kur, dari bet ka..., kad tik tave nors kas pamatytu ir neuzmirstu, kad aplamai toks esi...
VISI KOMENTARAI 8

Galerijos

Daugiau straipsnių