Seime ketinama sudaryti Neįgaliųjų teisių komisiją

Seime ketinama sudaryti Neįgaliųjų teisių komisiją, tam parlamente šią savaitę pritarta po pateikimo.

Dešimties narių komisija prižiūrėtų, kaip šalyje įgyvendinama Jungtinių Tautų neįgaliųjų teisių konvencija, numatyta Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininko Ramūno Karbauskio bei šios frakcijos nario Justo Džiugelio teikiamame projekte.

„Šiandien turime neeilinę dieną, kai galime atsigręžti į dešimtadalį Lietuvos gyventojų, nes būtent tiek žmonių Lietuvoje turi negalią ir jų šeimos narių klausimus spręstų ši komisija“, – pristatydamas projektą sakė J. Džiugelis.

Parlamentaras sulaukė klausimų, ar neįgaliųjų problematikai nepakanka Socialinių reikalų ir darbo komiteto, taip pat – kokių papildomų kaštų reikėtų naujos komisijos išlaikymui.

„Tie kaštai iš tikrųjų labai maži. Tiesą pasakius, aš net nežinau, kiek komisijos pirmininkas už tai galėtų gauti. Ir komisijos nariams tokių klausimų nekilo, nes čia, ko gero, vertybinis klausimas, kad Lietuvos tarptautiniai įsipareigojimai pajudėtų šalyje“, – sakė J. Džiugelis.

Jo teigimu, 2010 metais Neįgaliųjų konvenciją ratifikavusi Lietuva susilaukia pastabų iš JT dėl konvencijos įgyvendinimo.

Seime šiuo metu veikia 15 komitetų ir 11 nuolatinių komisijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių