Seime – konferencija dėl dvigubos pilietybės

Seime rengiamoje konferencijoje aptariamos galimybės, kaip įteisinti dvigubą pilietybę. Parlamentarai ketina kartu su kitų metų Seimo rinkimais surengti ir referendumą šiuo klausimu. Išeivija perspėja, kad referendumas gali neįvykti  ir ragina taisyti įstatymus. Konstitucinis Teismas yra išaiškinęs, kad norint išplėsti dvigubos pilietybės galimybę, reikia keisti Konstituciją.

Dabar Lietuvos pilietybės išsaugojimas aktualiausias asmenims, kurie iš Lietuvos išvyko po nepriklausomybės atkūrimo. Statistikos departamento duomenimis, nuo 1990 Lietuvą paliko apie 800 tūkst. asmenų. Gavę kitos šalies pilietybę, jie praranda Lietuvos pilietybę.

Išeivijos atstovai tokius įstatymus laiko neteisingais. Pasaulio lietuvių bendruomenės vadovai ragina neatimti gimstant įgytos pilietybės.

Tuo metu Seimas ketina kitais metais skelbti referendumą ir taisyti Konstituciją.

Dalis parlamentarų referendumui nepritaria iš siūlo dar kartą KT prašyti išnagrinėti ar ankstesnis jo išaiškinimas nediskriminuoja trečiosios bangos išeivių

Konferencijoje Seime kviečiami dalyvauti politikai, teisės ekspertai, išeivijos atstovai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Visiskai akivaizdu, kad Lietuvos valsdzia saminingai yra NEPAJEGi isspresti sio klausimo sutinkamai su tiesiogiai veikiancia LR Konstitucija ir vadovaujasi tik ISKYPELISKU jos isaiskinimu, kas tolygu Konstitucijos suklastojimui. Paskutiniam asilui turetu buti aisku, kad LR konstitucija aiskiai sako, kad atskirais atvejais LR pilietis GALI buti kitos salies pilieciu. Jokiu cia dvigubu, trigubu ar kgbistiniu pilietybiu NEREIKIA! Stai jums trys atvejai: 1) LR pilietis teisetai igijes kitos salies pilietybe GALI buti ir LR pilieciu. 2) Lietuviu kilmes asmuo, kitos salies pilietis, be jokiu apribojimu GALI tapti ir LR pilieciu. 3) LR prezidento dekretu ir istatymo nustatytais kriterijas, LR pilieciu gali tapti ir ne lietuviu kilmes asmuo. Tokie tie 3 atvejai apibreziami aplinkybemis. Jokios LR Konstitucijos taisyti nereikia, reikia ISVAIKYTI Konstitucini teisma uz LR Konstitucijos SUKLASTOJIMA! Atimti is E.Kurio LR pilietybe, paskelbti persona non grata!

Siūlau

Siūlau  portretas
Tik mėmelenderiams duoti dvigubą pilietybę ( su sąlyga, jei labai gerai kalba lietuviškai, buvo nuo gimimo Lt piliečiais ).Dėl objektyvių priežasčių buvo priversti išvykti. Dabar tai- diskriminacija ,mat amerikiečiai lyg išskirtiniai (savi ).Demokratijoj lygios teisės visiems pagal Konstituciją. O tas referendumas -bereikalingas pinigų švaistymas. O jei jau valiuta bendra, ES pasas atstotų visas kt pilietybes ir problema išspręsta visų naudai. -

Nesupratėliui

Nesupratėliui portretas
Kaip tai, ,pačiam atsisakius.....laisva valia,"O kaip tik ne laisva valia ir ne užsimanius",o tokioms aplinkybėms, kurias sukuria pati valstybės valdžia. T.y dėl santuokos, dėl įsidarbinimo ( Lt nebuvo ES narė, ),vaikams dar daugiau kliūčių buvo. O už viešą įžeidinėjimą galima jus ir nubausti. Tai gal jūsų pačių norai, ,nešvarūs ".Mes jau numanom, kaip gali,,,išdurti "tuos išvykusius.Tai, ,kuom pats kvepi, tuo ir kitą tepi".Nesakau, kad visi emigrantai -šventi, bet daugelis labiau myli gimtinę išvykę ir pasitobulinę.Ar tie jums brangesni, kurie pašalpas pasiima, butelį į rankas ir dvokia namai gimtinės.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių