Seime siūloma atgaivinti komisiją vaiko ir šeimos reikalams

  • Teksto dydis:

Konservatorė Vincė Vaidevutė Margevičienė siūlo Seime atkurti komisiją, kuri kuruotų vaiko teisių ir šeimos klausimus.

Pagal jos siūlomą Seimo statuto pataisą, Vaiko gerovės ir šeimos komisija būtų nuolatinė. Seime anksčiau iki 2008-ųjų veikė Šeimos ir vaiko reikalų komisija, tačiau per sunkmetį nuolatinių komisijų sąrašą parlamentas sutrumpino, buvo atsisakyta ir pastarosios.

V.Vaidevutė Margevičienė sako, jog komisija reikalinga, nes šiuo metu nevykdoma parlamentinė kontrolė šeimos ir vaiko gerovės srityse, o tai parodo viešumon iškilę pažeidimai dėl vaiko teisių Švėkšnos specialiojo ugdymo centre, Vilijampolės socialinės globos namuose, Širvėnos socializacijos centre ir t.t.

„Per 25-erius Nepriklausomybės metus šeimos ir vaikų gerovė taip ir netapo šalies prioritetine sritimi. Vaikų ugdymu ir globa užsiimančiose valstybinėse institucijose yra toleruojamas žiaurus elgesys su  vaikai. Šių įstaigų darbuotojai žino apie tokį elgesį tačiau tyli, niekam nepraneša, o jų tyla bendrininkauja nusikaltimuose prieš vaikus“, - pataisos aiškinamajame rašte teigia parlamentarė.

Dabar parlamente veikia 12 nuolatinių komisijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jinai

jinai portretas
viskas eina tik blogyn,tai ar dar didesne armija veltedziu ka nors pakeis?nei seima,nei vaikai vyriausybei visiskai nerupi ir yra tik nasta....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių