Seimo kanclere siūloma skirti Audito komiteto biuro vadovę D. Raudonienę

  • Teksto dydis:

Į Seimo kancleres pasiūlyta dabartinė Audito komiteto biuro vedėja Daiva Raudonienė perversmo kanceliarijos darbe nežada, bet pabrėžia darbo kokybės ir efektyvumo reikalavimus.

„Aukštyn kojomis nieko nesiruošiu versti, visi turime dirbti savo darbą ir jį atlikti kokybiškai, efektyviai ir optimaliai“, - į klausimą, ar žada „aukštyn kojomis“ versti kanceliarijos darbą atsakė kandidatė.

Kalbėdama apie kanceliariją jį pabrėžė, kad šios darbuotojai visų pirma turi padėti Seimo nariams vykdyti jų funkcijas.

Paklausta apie politinę priklausomybę ji sakė sutarianti su visų politinių frakcijų atstovais.

„Audito komitete dirbu ir dirbau su įvairių frakcijų, požiūrių Seimo nariais, tikrai su visais sutariu ir nesistengiau kažkam reikšti didesnes simpatijas ar mažesnes. Man visi Seimo nariai yra žmonių atstovai, ir aš visus jus gerbiu vienodai, aš noriu žinoti visų jūsų nuomones, pastabas, neskirstant į frakcijas“, - teigė D.Raudonienė.

Seimo nariai kandidatės į kancleres teiravosi dėl Seimo viešbučio - ar ketinama jį renovuoti, imtis kitų veiksmų pagerinti Seimo narių gyvenimo kokybę. Audito komiteto vadovė tvirtino, jog iš pradžių jai reikia susipažinti su situacija, taip pat - išklausyti Seimo narių nuomones.

„Susipažinusi su situacija, reikia su visomis frakcijomis pasikalbėti šiuo klausimu, pasitarti, ko iš tikrųjų Seimo nariai nori, ką pakeisti, kada pakeisti, tuomet būtų paprasčiau planuoti tolesnius žingsnius“, - sakė D.Raudonienė.

Savo pasiūlytą kandidatę pristačiusi Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė gyrė komiteto vedėjos kompetenciją.

„D.Raudonienę pažįstu jau dešimt metų, teko (kartu) dirbti, žinau jos atsakingumą, pareigingumą, sąžiningumą, vadybinius sugebėjimus. D.Raudonienė dirbo įvairiose darbo grupėse, ne vienai yra vadovavusi, ji paskirta ir „Valstybės žinių“ valdybos pirmininke, turi du magistro laipsnius ir nepriklausomo auditoriaus kvalifikaciją, taigi finansiniai klausimai nebus jai sunkūs“, - kalbėjo parlamento pirmininkė.

„Apibūdinčiau kaip labai skrupulingą ir darbštų žmogų, ji niekada neskaičiuoja savo darbo valandų, jai svarbiausia - atlikti darbą ir pateikti paties darbo rezultatą. Būdama vadove ji sugeba labai tiksliai suformuluoti užduotis ir pareikalauti rezultato. Esu įsitikinusi, kad ji turi ir pakankamą patirtį atstovauti tarptautiniu lygmeniu, yra stažavusis Europos Parlamente, kalba anglų, prancūzų, rusų kalbomis“, - sakė L.Graužinienė.

Seimo pirmininkė ketvirtadienį pateikė nutarimo projektą dėl 38 metų D.Raudonienės skyrimo į Seimo kanclerės pareigas penkerių metų kadencijai. Dėl jos skyrimo bus balsuojama po to, kai kandidatė susitiks su parlamentinėmis frakcijomis.

D.Raudonienė Seime dirba nuo 2005 metų. Ji taip pat yra dirbusi Žemės ūkio ministerijoje, privačiose įmonėse auditore. Kandidatė yra baigusi M.Romerio universitete teisės ir valdymo studijas, Kauno technologijos universitete verslo administravimą.

Seimo kanclerio postas liko laisvas, kai lapkritį pasibaigus kadencijai iš jo buvo atleistas Jonas Milerius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių