Seimo liberalų susitikimas su R. Masiuliu neįvyks

  • Teksto dydis:

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis atšaukė susitikimą su Seimo Liberalų sąjūdžio frakcijos parlamentarais, su kuriais ketino aptarti galimai korupciniais sandoriais siejamų valstybės įmonių „Lietuvos geležinkeliai“, „Oro navigacija“ veiklą bei šių įmonių pertvarkos gaires.

Planuotas susitikimas neįvyks ministro iniciatyva, pranešė liberalų frakcija.

Sausio pabaigoje R.Masiulis paprašė teisėsaugos įvertinti „Lietuvos geležinkelių“ veiklą nacionalinio saugumo bei kitais aspektais. Valstybės saugumo departamento (VSD) tuomet paprašyta įvertinti įmonės ir prieštaringos reputacijos Rusijos bei kitų šalių įmonių ryšius, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos (FNTT) ir Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) - ištirti „Lietuvos geležinkelių“ ir jų antrinių įmonių atsiskaitymus per ofšorines kompanijas, neskaidrų paramos skirstymą. Be to, Viešųjų pirkimų tarnybos (VPT) paprašyta ištirti, ar vidaus sandoriais nebuvo slepiami korupciniai susitarimai.

Vasario pradžioje, įvertinęs VPT išvadas ir ministerijos atlikto vidaus audito ataskaitą, R.Masiulis kreipėsi į Specialiųjų tyrimų tarnybą (STT) ir Generalinę prokuratūrą prašydamas pradėti ikiteisminį tyrimą ir dėl valstybės įmonės „Oro navigacija“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių