Seimo pirmininkas domėsis, kaip VRK rengiasi rinkimams ir referendumui

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis penktadienį susitinka su Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininke Laura Matjošaityte.

„Seimo pirmininkas domėsis, kaip Vyriausioji rinkimų komisija rengiasi artėjantiems rinkimams, ar pakankama techninė bazė, taip pat – ar įmanoma surengti referendumą su dviejų savaičių pertrauka“, – BNS sakė parlamento pirmininko patarėja Karolina Frolovienė.

2019 metais Lietuvoje vyks savivaldybių tarybų, tiesioginiai merų, prezidento bei Europos Parlamento rinkimai.

Drauge su prezidento rinkimais norima surengti referendumą dėl dvigubos pilietybės instituto išplėtimo. Darbo grupė, rengianti pasiūlymus dėl pasirengimo referendumui, siūlo jį organizuoti dvi dienas su dviejų savaičių pertrauka – per pirmąjį prezidento rinkimų turą ir per antrąjį.

VRK anksčiau yra kėlusi klausimą, kur reikės dėti pirmos balsavimo dienos biuletenius, kas juos privalės saugoti ir pan. Tuo metu konstitucinės teisės specialistai abejoja, ar toks referendumas nepažeis Konstitucijos normų dėl piliečių lygiateisiškumo, referendumo nepertraukiamumo ir pan.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Jau per vieną naktį pakanka laiko balsavimo maišams sukeist, o per dvi savaites būtų tiesiog nusikalstama nepradangint tų 'runkelių' nekokybiškų balsų maišų, ir jų vietoje nepadėt maišų su 'KOKYBIŠKAIS' balsais, tokiais kokių užsakovas norėjo: "Tik rankų miklumas, pirmininke, ir jokios apgaulės'.

matomai ziures ...

matomai  ziures  ... portretas
ar pakankamai uzpirko maisu suklastotiems balsu biuleteniams sudeti , ir ar turi pakankamai maisu --kysiams uz tuos balsus -deti...pagal sena vaigauskine metodika...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių