Seimo pirmininkas ragina pasitikėti tyrimo išvadomis dėl A. Skardžiaus

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis ragina pasitikėti Seimo Antikorupcijos komisijos išvadomis dėl parlamentaro Artūro Skardžiaus interesų energetikoje, daliai parlamentarų pasisakant už tyrimo pratęsimą.

„Jeigu turime komisiją, turime pasitikėti jos veikla. Jeigu skiriame komisiją, kuri turi padaryti darbą ir kuriai skiriame kažkiek laiko, per tą laiką ji padarė savo išvadas, turime pripažinti tas išvadas – kokios jos yra, tokios (...) Jeigu žmogus galvoja, kad turi būti daugiau ištirta, tai palaukime Specialiųjų tyrimų tarnybos, Valstybinės mokesčių inspekcijos išvadų ir tirkime toliau, bet mes turime galų gale kažkada baigti komisijos darbą“, – trečiadienį Žinių radijui sakė V. Pranckietis.

Seimas antradienį patvirtino Antikorupcijos komisijos, tyrusios socialdemokratų darbo frakcijos nario A. Skardžiaus interesus energetikoje, išvadas. Konstatuojama, kad parlamentaras, rūpindamasis atsinaujinančių išteklių ūkiu, galėjo supainioti viešus ir privačius interesus.   

Antikorupcijos komisija siūlo Seimui kreiptis į Vyriausiąją tarnybinės etikos ir Seimo Etikos ir procedūrų komisijas, kad etikos sargai įvertintų A. Skardžiaus elgesį.

Seimas atmetė konservatorių siūlymą pratęsti Antikorupcijos komisijos tyrimą dėl A. Skardžiaus veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Antanas

Antanas portretas
Na gal ir galima butu pasitiketi komisija ,jei jos pirmininkas butu ne Gailius.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių