Seimo pirmininkė: R. Cytackos klausimas nėra reikšmingas įvykis valstybėje

  • Teksto dydis:

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) deleguotai energetikos viceministrei Renatai Cytackai skiriama per daug dėmesio, jos klausimas nėra reikšmingas valstybei, sako Seimo pirmininkė Darbo partijos vadovė Loreta Graužinienė.

„Manau, kad pastarieji įvykiai dėl viceministrės R.Cytackos neturi sukelti ypatingos įtampos, nes tai nėra toks reikšmingas įvykis valstybėje. Ir iš viso jai per daug dėmesio skiriama“, - ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė L.Graužinienė.

Ji pabrėžė, kad kova dėl asmenybių neturi trukdyti vykdyti Vyriausybės programos.

„Mes galime diskutuoti dėl rinkimų nuostatų, dėl programos nuostatų, mūsų nuomonės gali nesutapti dėl programos, bet kada kyla tokio lygio ginčai dėl asmenybių... Kova dėl asmenybių neturi trukdyti valstybės gyvenimui, neturi trukdyti Vyriausybės programos vykdymui“, - teigė parlamento vadovė.

Paklausta, ar iš Lietuvos specialiųjų tarnybų yra gavusi informacijos apie LLRA siekį kelti chaosą šalyje, L.Graužinienė sakė negalinti komentuoti informacijos, kurią gauna su apribojimais.

Premjeras socialdemokratas Algirdas Butkevičius trečiadienį LRT sakė, kad Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai siekia kelti valstybėje chaosą.

„Iš tam tikrų tarnybų informacijos matyti, kad jų yra kelias... kaip politiko kelti valstybėje chaosą“, - tvirtino premjeras.

Darbo partijos vadovė ketvirtadienį patvirtino, kad pagal pirminį centro kairės koalicijos susitarimą energetikos ministro postas priklausė būtent „darbiečiams“, tačiau prie koalicijos prisidėjus LLRA buvo perleistas jai.

„Manau, kad pirmadienį politinėje taryboje viską aptarsime. Nereikia skubėti, skubant pridaroma klaidų“, - teigė L.Graužinienė.

Ji neskubėjo vertinti siūlymo sujungti Energetikos su Ūkio ministerijas. Pasak Seimo pirmininkės, pirmiausia reikia įvertinti, kokį poveikį tai sukeltų.

„Įkurti, uždaryti - tokie sprendimai priimami greitai, tačiau jie turi ekonomines pasekmes“, - sakė L.Graužinienė.

A.Butkevičius šią savaitę inicijavo LLRA deleguoto energetikos ministro Jaroslavo Neverovičiaus atleidimą, kai šis, nepaisydamas premjero prieštaravimų, viceministre paskyrė prieštaringai vertinamą LLRA atstovę Renatą Cytacką. Prezidentė Dalia Grybauskaitė premjero prašymą antradienį patenkino ir pasirašė dekretą dėl J.Neverovičius atleidimo iš pareigų nuo pirmadienio.

Anot socialdemokratų lyderio, J.Neverovičius R.Cytacką paskyrė dėl LLRA pirmininko Valdemaro Tomaševskio spaudimo, nors ir buvo numatęs kitą kandidatą.

LLRA sako į ministrus vėl siūlysianti J.Neverovičių, o A.Butkevičius pareiškė, kad atleidžiamo energetikos ministro iš naujo neskirs į šias pareigas, jei LLRA tokį pasiūlymą pateiks.

Valdančioji koalicija susidariusią situaciją aptars pirmadienį politinės tarybos posėdyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

vergove

vergove portretas
vienas rusas nupirko prezidenta,vienas rusas valdo seima,viena lenke sukele politini sou vyriausybej.tai kokio protinio lygio politikai dirba tautos labui?o dar rekia apie rusijos agresija,bet koks suskis gali sukelt sumaisti musu vyriausybej ha ha ha ne artojams sali valdyt...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių