Seimo pirmininkė: tiesiogiai turėtų būti renkami ir seniūnai

Tiesiogiai turėtų būti renkami ne tik merai, bet ir seniūnai, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

Tiesiogiai turėtų būti renkami ne tik merai, bet ir seniūnai, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė. Pasak jos, tiesiogiai išrinkus merus, reikėtų keisti savivaldos mechanizmą, kad jie turėtų daugiau teisių. L. Graužinienė LRT Radijui sako esanti įsitikinusi, kad po rinkimų teks grįžti prie šio klausimo.

„Praeis tiesioginiai mero rinkimai ir bus išrinktas meras, bet jis papildomų įgaliojimų neturės. Vadinasi, žmonių lūkesčiai bus didžiuliai, o galimybės bus tos pačios. Taigi jis turės būti labai stiprus vadybininkas, labai stiprus diplomatas tam, kad su taryba rastų bendrus sutarimus“, – sako Seimo pirmininkė. Ji priduria, kad svarbiausius klausimus sprendžia savivaldybės taryba.

„Kadangi žmonių lūkesčiai buvo didžiuliai dėl tiesioginių rinkimų, pabandysime šį žingsnį, bet tikrai esu įsitikinusi, kad reikės grįžti prie Konstitucijos keitimo ir sykiu būtų galima pakeisti [klausimą] dėl seniūnų [tiesioginių rinkimų]. Esu įsitikinusi, kad ypač seniūnus žmonės turėtų išsirinkti patys“, – sako L. Graužinienė.

Savivaldos rinkimai vyks kovo 1 d. Per juos merai pirmą kartą bus renkami tiesiogiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

seimo nariai

seimo nariai portretas
taip pat turi buti renkami tiesiogiai

Graužinienei

Graužinienei portretas
tuoj sudarysit darbo grupę, ar ne?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių