Seimo vicepirmininkas K. Komskis: atsistatydinti neketinu

  • Teksto dydis:

Seimo vicepirmininkas Kęstas Komskis sako kol kas neketinantis trauktis iš šių pareigų parlamente, tą padaryti paraginus Seimo pirmininkei „darbietiei“ Loreta Graužinienei, kitiems valdybos nariams.

„Pasigirdus raginimams man trauktis ne tik iš partijos narių, bet ir iš Seimo pirmininko pavaduotojo pareigų, priėmiau sprendimą kol kas to nedaryti. Nors suprantu ir prisiimu moralinę atsakomybę dėl iškilusio skandalo, tačiau jokio teisinio pagrindo tokiam žingsniui neturiu nei aš, nei kas nors kitas“, – penktadienį paskelbtame pareiškime tvirtina K.Komskis.

Savo narystę „Tvarkos ir teisingumo“ partijoje sustabdęs K.Komskis taip pat sako, jog teisėsauga su juo iki šiol nėra susisiekusi, nėra kvietusi liudyti. „Nesu nei įtariamasis, nei liudytojas“, – pažymi parlamentaras.

Jis taip pat kartoja nieko bendro neturintis su balsų pirkimo istorija Šilutėje ir ją vadina provokacija.

„Seimo rinkimų įstatymo spragos leidžia išeliminuoti stiprų konkurentą ar net visą partiją surengiant lengviausiai surežisuojamą balsų pirkimo provokaciją, nes užtenka vos keleto asmenų liudijimų ir kandidatas ne tik sukompromituojamas, sugadinama jo reputacija, bet ir mandato gali netekti. Tokiai provokacijai nereikia net teismo, nes visi tave jau teisia vos paminėjus tavo pavardę ir frazę „pirko balsus“, – sako K.Komskis.

K.Komskį dėl teisėsaugos tiriamo galimo balsų pirkimo trauktis iš pareigų paragino Seimo pirmininkė L.Graužinienė.

„Jei iš tiesų tam yra pagrindo ir jis susispendavo partijoje, tai sekantis žingsnis turėtų būti paties K.Komskio atsistatydinimas iš vicepirmininkų. Tai turėtų būti nuosekliai daroma“, – BNS sakė L.Graužinienė.

Tam pritaria ir kiti BNS kalbinti Seimo valdybos nariai socialdemokratai Gediminas Kirkilas bei Algirdas Sysas, Seimo opozicijos lyderis konservatorius Andrius Kubilius.

„Tvarkiečių“ laikinasis vadovas Remigijus Žemaitaitis sako rekomendavęs K.Komskiui nusišalinti nuo užimamų pareigų ne tik partijoje bet ir atsistatydinti iš Seimo vicepirmininko posto.

Ketvirtadienį policija pranešė sulaikiusi septynis asmenis, kurie įtariami rinkėjų papirkinėjimu Šilutėje, antradienį jų namuose atliktos kratos. Vienas asmuo suimtas 10 parų.

Anoniminis pranešimas apie galimą rinkėjų papirkinėjimą gautas spalio 6 dieną. Atlikus pirminius veiksmus, nustatyta, kad Šilutės gyventojai per rinkimus į Seimą už alkoholį, cigaretes ir grynuosius pinigus rinkėjams siūlo balsuoti už kandidatus, priklausančius vienai iš partijų.

Policijos generalinio komisaro pavaduotojas Edvardas Šileris žiniasklaidai patvirtino, kad balsų pirkimas Šilutėje vyko partijos „Tvarka ir teisingumas“ naudai. Jo teigimu, ikiteisminis tyrimas pradėtas dar spalio 6-ąją, bet pats balsų pirkimas įvyko spalio 9-ąją, rinkimų dieną.

„Tvarkietis“ K.Komskis Šilutės apygardoje tarp vienmandatininkų liko trečias su 15,34 proc. balsų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komski

komski portretas
eik lauk , šiukšle, o tai bus kaip Ramziui...

petras

petras portretas
nu jo,dabar komskio net su šaknimis neišrausi iš seimo...tik pagalvokit,-ir teisinis neliečiamumas,ir broliai,po "komskio iš seimo"stogu, pelną kaip bitutės medų į avilį neša,na ir jam ,aišku,atsega solidžiai....o tai dabar išmėžtų jį iš barščių,tai iškart pataptų visišku nuliu,absoliučiu nieku komskis pavirstų...

NA NA

NA   NA portretas
gaila Lietuvos ,landsberginiai ubagais paleido lietuvius į Europą ,išpardavė pusvelčiui Lietuvių turtą ,išvarė jaunimą iš lietuvos , bet Lietuviai tyli _______vaigauskas, kuris neturi įgaliojimų , vadovauja rinkimams ir juodųjų technologijų pagalbą ,tūkstančius rinkėjų balsų nukreipia į landsberginių kraitį ,šie rinkimai turėtu būti negaliojančiais , bet vėl visi tyli ,tik paleidžia keletą dūminukių ,kad landsberginių nemylimi tvarkiečiai , perka iš bomžų balsus ,ar ne juokinga ,kai tūkstančiai rinkėjų balsai yra paprasčiausiai pavagiami , nes rinkimus laimi landsbeerginiai ,už kuriuos mažai kas balsavo ,,,,,sėkmės ,šliaužia vėl landsberginių perversmas , per Lietuvą ,,,,
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių