Šiaulių politikai supainiojo interesus

Šiaulių tarybos nariai socialdemokratas Justinas Sartauskas ir „tvarkietis“ Alfredas Lankauskas supainiojo interesus, balsuodami prieš sudarymą komisijos, turėjusios spręsti jų likimą, konstatavo Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK).

VTEK atliko tyrimą po gauto skundo, kuriame informuota, kad politikai šių metų kovo pradžioje vykusiame savivaldybės tarybos posėdyje nenusišalino ir balsavo dėl asmeniškai su jais susijusio klausimo įtraukimo į posėdžio darbotvarkę.

Tuomet siūlyta sudaryti specialią komisiją, kuri tirtų, ar tarybos nariai nesulaužė priesaikos - skunde nurodyta, kad sudarius komisiją būtų pradėta A.Lankauskui ir buvusiam savivaldybės merui J.Sartauskui nepalanki savivaldybės tarybos nario įgaliojimų netekimo procedūra, todėl siūlymo įtraukti minėtą klausimą į posėdžio darbotvarkę jie nepalaikė.

VTEK patvirtino, kad šioje situacijoje politikai buvo asmeniškai suinteresuoti išvengti jiems neigiamas pasekmes galinčios sukelti procedūros.

„Dėl to A.Lankauskas ir J.Sartauskas minėtojo klausimo svarstyme dalyvauti negalėjo. Siekdami išvengti interesų konflikto, politikai privalėjo imtis atitinkamų priemonių: informuoti posėdyje dalyvavusius asmenis apie susidariusią situaciją, nusišalinti nuo klausimo svarstymo ir jokia forma nebedalyvauti tolesnėse procedūrose. J.Sartausko balsuojant pasirinktas mygtukas „susilaikau“ tinkamu nusišalinimu nelaikytinas. A.Lankausko argumentas, kad jo balsas nebuvo lemiamas, šiuo atveju jokios reikšmės neturi“, - nurodo VTEK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių