Renkant Šilutės merą jau balsavo per 400 rinkėjų

  • Teksto dydis:

Renkant Šilutės merą trečiadienį iš anksto ir specialiuosiuose paštuose savo valią pareiškė per 400 rajono rinkėjų, t.y. 1,11 proc. visų įrašytų sąrašuose.

Iš anksto savivaldybėje balsavo 356 Šilutės rajono rinkėjai, specialiuosiuose paštuose - 76 rinkėjai, pranešė Vyriausioji rinkimų komisija (VRK). Iš viso rinkėjų sąrašuose įrašyta 38 tūkst. 806 asmenys.

Trečiadienį prasidėjęs išankstinis balsavimas dar tęsiamas ketvirtadienį, ir sekmadienį į savo apylinkę atvykti negalėsiantys rinkėjai savo balsą atiduoti gali savivaldybėje, iki 20 valandos.

Trečiadienį specialiuosiuose paštuose prasidėjęs balsavimas bus tęsiamas penktadienį, taip pat penktadienį prasidės balsavimas namuose. Specialiai rinkimams sudarytuose paštuose balsuoja bausmės vykdymo vietose, areštinėse, ligoninėse, gydymo įstaigose, socialinės globos įstaigose, o teisę balsuoti namuose turi ligoniai, neįgalieji, senyvo amžiaus rinkėjai.

Šią savaitę šilutiškiai sprendžia, kuriam iš dviejų kandidatų ketveriems metams patikėti savivaldybės vadovo pareigas – dabartiniam merui „tvarkiečiui“ Vytautui Laurinaičiui ar jo oponentui iš Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) Arvydui Jakui. Surinkę atitinkamai 28,71 proc. ir 16,57 proc. rinkėjų balsų, jiedu birželio 21-ąją pranoko kitus šešis kandidatus į merus.

Pakartotinių rinkimų Šilutės rajone prireikė, kai Savivaldybių tarybų rinkimų įstatymo pažeidimus pripažinusi šiurkščiais, VRK kovo 21 dieną panaikino rinkimų šioje savivaldybėje rezultatus. Pakartotinai savo rajono savivaldybės tarybą šilutiškiai (dalyvavo 39,25 proc. rinkėjų) išrinko birželio 21 dieną.

Prasidėjus išankstiniam balsavimuis Šilutės rajono mero rinkimų antrajame ture, Šilutės rajono policija gavo partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovės pranešimą apie galimą rinkėjų papirkinėjimą.

Policijos departamento duomenimis, pranešta, kad antradienį nepažįstami asmenys, važinėdami po Šilutės rajono Saugų ir Vilkyčių seniūnijas, galbūt papirkinėjo rinkėjus, duodami gyventojams po maišelį su buteliu degtinės ir nurodydami, už ką balsuoti į merus.

Policija tikslina įvykio aplinkybes.

Per pakartotinius rinkimus Šilutės rajone policija gavo 27 pranešimus dėl galimų pažeidimų.


Šiame straipsnyje: Šilutėrinkimaipapirkimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių