A. Širinskienė kreipėsi į VTEK dėl valstybės tarnautojos R. Jakilaitienės

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė Agnė Širinskienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos komisiją (VTEK) dėl užsienio reikalų ministro atstovės spaudai Rasos Jakilaitienės.

Seimo narė ėmėsi tokio žingsnio paaiškėjus, kad asmeninio politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja R. Jakilaitienė galimai pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą, nedeklaravusi vyro valdomų įmonių, kurių akcininke yra buvusi ir ji pati. R. Jakilaitienė taip pat nedeklaravo vyro verslo partnerių, dėl kurių jai gali kilti interesų konfliktas, nes ministerijoje R. Jakilaitienė kuruoja viešuosius ryšius.

Pasak A. Širinskienės, R. Jakilaitienė nuo šių metų sausio 9 d. dirba užsienio reikalų ministro atstove spaudai, yra politinio pasitikėjimo valstybės tarnautoja, kuriai yra taikomos Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo normos. Parlamentarės teigimu, R. Jakilaitienės užpildytoje privačių interesų deklaracijoje nėra deklaruotos įmonės, kurių akcininkas yra jos sutuoktinis Edmundas Jakilaitis (pavyzdžiui, UAB „Media 3“, UAB „TV Play“, UAB „TV Play Content Marketing“ ir kitos). Taip pat nedeklaruotas faktas, kad sutuoktinis yra ir dar vienos viešosios įstaigos steigėjas.

Seimo narės A. Širinskienės teigimu, nedeklaruotos penkios su R. Jakilaitienės šeima susijusios įstaigos verčiasi viešųjų ryšių, televizijos laidų kūrimo bei gamybos srityje, ir jų veiklos sritys sutampa su R. Jakilaitienės, kaip valstybės tarnautojos, kuruojama sritimi, o tai dar labiau pabrėžia pareigą deklaruoti privačius interesus.

„Įstatymas nustato valstybės tarnautojo pareigą deklaruoti ir artimus asmenis ar kitus jam žinomus asmenis arba duomenis, dėl kurių gali kilti interesų konfliktas. Be to, turimos aplinkybės, R. Jakilaitienės darbo pobūdis ir E. Jakilaičio įmonių veiklos pobūdis leidžia daryti prielaidas, kad R. Jakilaitienė, dirbdama Užsienio reikalų ministerijoje, veikia nuolatinio interesų konflikto situacijoje“, - rašte VTEK teigia A. Širinskienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komentatoriai, apseikite be įžeidinėjimų....

Komentatoriai, apseikite be įžeidinėjimų.... portretas
taip.Jei skaidrumas , tai visur....

tas pats dar labiau nesusigaudantis

tas pats dar labiau nesusigaudantis portretas
OOO, kiek universitetų baigusi?? Bet tai rodo universitetų kokybę :)). Kas iš to, kad ilgas mokslų sąrašas, o kokia nauda mokslui iš jos? ar kokia nauda kasdieniam gyvenimui? Ką čia kalbate, kad Kaunas palaiko? Pasibaisėjęs tas Kaunas tokiu seimu. O "mokslininkei" reiktų eiti kitur, tik ne seime - ar negirdite jos postringavimų? Baisu, kad paminėta tiek universitetų... Mano kaimynas, baigęs tik proftechninę, bet žmogus mintis reiškia suprantamai, nutokia apie finansus - žino kaip paskirstyti sąžiningai savo šeimos biudžetą. Jis nesusigriebia sau "liūto dalies" ir neieško kaimynų kiemuose kaltų...

Aloyzas

Aloyzas portretas
Pasirodo kad tokio mąstymo kaip Agnėčka, komentatorių - bobelių mūsų Lietuvėlėje-SOČIAI.
VISI KOMENTARAI 22

Galerijos

Daugiau straipsnių