Siūloma atleisti L. Matjošaitytę iš VRK pirmininkės pareigų

  • Teksto dydis:

Seimo opozicija siūlo pareikšti nepasitikėjimą Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkei Laurai Matjošaitytei ir atleisti ją iš pareigų.

Antradienį tokį nutarimo projektą Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo Seimo nariai socialdemokratas Juozas Olekas, liberalas Eugenijus Gentvilas, konservatorius Gabrielius Landsbergis, Mišriai Seimo narių grupei atstovaujanti Aušra Maldeikienė ir „tvarkietis“ Remigijus Žemaitaitis.

Jų nuomone, Vyriausioji rinkimų komisija turėtų vadovautis aukščiausiais skaidrumo, nešališkumo ir etikos reikalavimais, tačiau „nuolatine Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės darbo praktika yra tapęs teisės aktų pažeidinėjimas dėl Komisijos sprendimų kolegialumo“.

„Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkė blokavo sprendimų dėl Komisijos atliktų tyrimų svarstymą Komisijos posėdžiuose tokiu būdu užkirsdama kelią sprendimų dėl jų patvirtinimo priėmimui“, - sakoma nutarimo projekte.

Jame akcentuojama Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkės L. Matjošaitytės atsakomybė „dėl chaotiško Komisijos darbo, vienasmenių sprendimų bei dėl to, kad jos vadovaujama Vyriausioji rinkimų komisija deramai nevykdė Konstitucijos ir įstatymų jai patikėtos pareigos nešališkai, vengiant interesų konflikto ir tarnavimo vienos kurios visuomenės grupės interesui laiku priimti teisingus ir pagrįstus sprendimus“.

Premjeras Saulius Skvernelis teigia nematantis pagrindo reikšti nepasitikėjimą Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininke Laura Matjošaityte.

„Aš tikrai nematau pagrindo nepasitikėjimui, bet jeigu parašai surinkti, bus atliktos procedūros, kaip ir numato statutas ir bus balsuojama“, – antradienį Seime žurnalistams sakė Vyriausybės vadovas.

VRK pirmininke L. Matjošaitytė tapo pernai birželį.

Antradienį „valstiečių“ lyderis parlamentaras Ramūnas Karbauskis įregistravo patobulintą Seimo statuto pakeitimo projektą, kuriame siūlo įteisinti, kad „sprendimas dėl Seimo pareigūnų ar valstybės institucijų vadovų atleidimo dėl nepasitikėjimo priimamas atviru balsavimu daugiau kaip pusės visų Seimo narių balsų dauguma, sprendimas dėl Seimo pareigūnų ar valstybės institucijų vadovų atleidimo kitais pagrindais - atviru balsavimu Seimo posėdyje dalyvaujančių Seimo narių balsų dauguma“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Kol 'konservai' nebus susodinti, ramybės Šalyje nebus.

ji

ji portretas
be jokiu emociju -"islaikyta",kaip kokia robote.

deinis

deinis portretas
Butinai nuimti ,nušalinti ,ar nematot kad ji netinka tik Gabrieliui, Gentvilui,Olekui ,kaip tai gali būti ,kad kažkokia netenkina kažkieno užmačių paimti valdžia į savo rankas omoi GAD
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių