A. Skardžius apie alkoholį tik su dokumentu – tai keršto akcija Seimui

  • Teksto dydis:

Jeigu prekybininkai neatšauks reikalavimo visiems alkoholio perkantiems asmenims rodyti tapatybės dokumentą, Seimas imsis dar griežtesnio svaigalų pardavimo ribojimo, pareiškė Seimo Ekonomikos komiteto pirmininko pavaduotojas socialdemokratas Artūras Skardžius.

„Jeigu prekybos tinklai ir toliau taikys savo susitarimus prieš pirkėjus, aš asmeniškai ir kiti parlamentarai, kurie jau yra įregistravę nemažai pataisų, (...) kreipsiuos į Konkurencijos tarybą, ar tai nėra kartelinis susitarimas, į vartotojų teisių gynėjus, ar tokie veiksmai yra teisėti, ar nepažeidžia vartotojų teisių. Galų gale lieka kraštutinės, tačiau veiksmingiausios priemonės – įstatymu įtvirtinti, kad alkoholiu būtų prekiaujama specializuotose parduotuvėse ir būtų ribojamas jo prekybos laikas“, – ketvirtadienį per spaudos konferenciją Seime sakė valdančiųjų atstovas.

Jo teigimu, didžiųjų prekybos centrų susitarimas, kad visi perkantieji alkoholio turi parodyti dokumentą, kuriame būtų nurodytas jų amžius, gali būti kerštas Seimui ir Vyriausybei.

„Tai labai suplanuota rafinuota akcija prekybos tinklų, galbūt tai keršto akcija, drįsčiau įtarti, kuri prasidėjo likus mėnesiui iki Seimo rinkimų. Gal tai sąskaitų suvedimas su Seimui?“ – svarstė A.Skardžius.

Anot jo, parlamentui ir Vyriausybei gali būti kerštaujama dėl priimtų teisės aktų, kuriais ribojama alkoholinių gėrimų reklama, draudžiama parduoti svaigalus degalinėse ir pan.

Politikas tvirtino, kad minėtas reikalavimas ne tik erzina pirkėjus, bet dėl jo gali nukentėti ir pardavėjos.

„Bijau, kad gali kilti išties nemažai incidentų, kada norėdamas „pataisyti sveikatą“ koks nors pilietis negalės įsigyti alkoholio, nes turbūt ir neturi asmens dokumento. Bijau, kad gali nukentėti kasininkės“, – nuogąstavo Seimo komiteto vicepirmininkas.

„Turi ir prekybos centrai turėti sveiko proto, kad ir kaip jiems knietėtų atkeršyti Seimui ir Vyriausybei prieš rinkimus“, – pridūrė jis.

Nuo rugsėjo 2-osios prekybos tinklų „Maxima“, „Iki“, „Rimi“, „Norfa"“, „Prisma“, „Aibė“ ir Lietuvos kooperatyvų sąjungos parduotuvėse galioja nauja alkoholio pardavimo tvarka, kad norint įsigyti alkoholio iš pirkėjų reikalaujama parodyti asmens dokumentą.

Tokią iniciatyvą pasiūlę prekybininkai teigia siekiantys užkirsti kelią alkoholio pardavimui nepilnamečiams ir skatinti visuomenės sąmoningumą. Pasak jų, jokie pirkėjų duomenys nebus renkami, kasininkams užteks tik parodyti dokumentą su gimimo data.



NAUJAUSI KOMENTARAI

šulcas

šulcas portretas
negi dar niekam neaišku,kad visa valdžia yra verslininkų,o ne taip vadinamos valdžios:seimo,prezidentūros ar ministrų kabineto

Viciunia

Viciunia portretas
Nesuprantu,kodėl nedaromos, nedelsiant, specializuotos alkoholio parduotuvės?Kodėl neivedamas prekyba alkoholiu MONOPOLIS?IŠLAISVINYŲ PREKYBCENTRIUS NUO ŠIOS NAŠTOS.Daugiau būtų vietos,nesiveržtų mėgėjai išgerti,palengvėtų kasininkių darbas,daugiau pelno tektų valstybei,sumažėtų alkoholizmas-ir daug,daug kitų privalumų.Dabar gi mindžiojama vietoje,sugalvojami niekiniai(nieko realiai neduodantys)sprendimai.Daug kalbama-mažai daroma.Pirmyn i BLAIVYBĘ.

Fas

Fas portretas
Atsirado Skardžius - dydisis melagis ir afiorų kūrėjas. Tipiškas Seimo šiknius.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių