Socdemai prie koalicijos Kėdainiuose nesijungia dėl didesnio matomumo

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų lyderis premjeras Algirdas Butkevičius sako, kad du į Kėdainių valdžią išrinkti partijos nariai prie valdančiosios koalicijos jungtis atsisakė siekiant didesnio matomumo, bet žada, kad jie netrukdys išrinktajam merui priimti sprendimų.

Pasak partijos lyderio, tokiu sprendimu partija siekia „sustiprinti vaidmenį dirbant taryboje“, nes kitu atveju socialdemokratai savivaldybėje būtų nematomi.

„Norime sustiprinti Kėdainių skyriaus partiečių vaidmenį dirbant taryboje. Manome, kad du tarybos nariai būdami koalicijoje gali kaip politinė jėga būti nematomi (...). Kada kviečia ir pasako, kad ateikit, nes reikia dėl skaičiaus - po tokio pokalbio priimtas toks sprendimas“, - žurnalistams Vyriausybėje sakė A.Butkevičius.

„Mūsų du tarybos nariai, kurie yra išrinkti Kėdainiuose, tikrai netrukdys merui priimti svarbius sprendimus Kėdainių savivaldybėje. Mes būsime konstruktyvūs“, - pridūrė socialdemokratų lyderis.

Kėdainių socialdemokratams atsisakius jungtis į koaliciją su šiuo metu ten esančiomis keturiomis partijomis, buvo užkirstas kelias kelią joms suformuoti valdančiąją daugumą rajono savivaldybės taryboje.

Likusios keturios koaliciją buriančios partijos - Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai) su išrinktuoju meru Sauliumi Grinkevičiumi, Liberalų sąjūdis, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga bei konservatoriai turi 12 mandatų iš 27. Tuo metu Darbo partija yra gavusi 13 mandatų.

Visos politinės jėgos sutartinai tvirtina, kad darbas taryboje bus įmanomas ir be valdančiųjų daugumos.

„Kol kas į koaliciją nestosime, tačiau geranoriškai žiūrėsime į mero pasiūlymus“, - BNS antradienio vakarą sakė posėdyje dalyvavęs Lietuvos socialdemokratų partijos Kauno ir Alytaus apskričių koordinatorius Antanas Jodauga.

Jis patvirtino, kad Kėdainių socialdemokratai su Darbo partija daugumoje taip pat nedirbs.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
Nei socdemams nei darbiečiams Kėdainiuose nebus vienvaldystės.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių