Socialdemokratai susitarė dėl pirmininko rinkimų tvarkos

  • Teksto dydis:

Lietuvos socialdemokratų partija šeštadienį apsisprendė dėl naujojo pirmininko rinkimų tvarkos.

Partijos tarybos sprendimu, slenkstis laimėti pirmajame ture nebus labai aukštas – nugalėtojui pakaks surinkti trečdalį balsų. Jei tiek negaus nė vienas kandidatas, bus rengiamas antrasis turas.

Rinkimų tvarką pristatęs parlamentaras Julius Sabatauskas teigė, kad  rinkimai vyks tris dienas – nuo ketvirtadienio iki šeštadienio. Preliminariai numatoma balsavimą surengti balandį, o rezultatai būtų patvirtinti gegužės pradžioje.

Dabartinis pirmininkas ekspremjeras Algirdas Butkevičius prieš tarybos posėdį žurnalistams sakė, kad nesieks dar vienos kadencijos.

Tiesioginius pirmininko rinkimus socialdemokratai rengs pirmą kartą, iki šiol pirmininkai būdavo renkami suvažiavimuose.

Partijos prezidiumas šeštadienį patvirtino ir kandidatus į viceministrus. Anot portalų delfi.lt ir lrytas.lt, užsienio reikalų viceministrais deleguojami Albinas Zananavičius, Neris Germanas ir Darius Skusevičius, kandidatai į ūkio viceministrus – Ramūnas Burokas, Justas Pankauskas, Lina Sabaitienė ir Rugilė Adziukevičiūtė, teisingumo – Paulius Griciūnas, Vainius Šarmavičius ir Donatas Matuiza.

LSPD Seimo rinkimuose gavo 17 mandatų iš 141 ir liko treti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas

Kęstas portretas
Kaip atskirti lietuviškąjį globalistą? Jei kosmopolitai remia lietuviškumą, kaip vertingą pasaulio įvairovės dalį, tai globalistai siekia lietuviškumą sunaikinti, kaip trukdantį gauti daugiau naudos sau. Svarbiausia, lietuviškasis globalistas kalba apie užsienio investicijas, kaip apie neabejotiną gėrį. Lietuvius dirbančiuosius jis reikalauja palikti be kelnių ant ledo, kad tik tie užsienio ponai susižavėtų neribotos vergovinės santvarkos galimybėmis ir ateitų į Lietuvą (troškimas sudalyvauti pasaulinėse lenktynėse, kas pasiūlys blogiausias sąlygas dirbantiesiems). Kartu, globalistui musulmonai ir ukrainiečiai yra rusų skraudžiami darbštuoliai, kurie, blogiausiu atveju, bus rinka mūsų Maximoms, o geriausiu atveju, tie musulmonai ir ukrainiečiai emigruos į Lietuvą ir uždirbs mums pensijas (špyga taukuota jums, tolimieji Nyderlandai). Lietuviškam globalistui prekybos su Kinija šalininkai yra angelai, o tie, kurie abejoja tokios prekybos nauda, yra baisūs protekcionistai.

Kęstas

Kęstas portretas
Kinijos sunaikintas Lietuvos linų ūkis globalistui yra neišvengiamo progreso įrodymas. Smulkieji verslai, kurie sumoka liūto dalį Lietuvos mokesčių, kenčia nuo Kinijos ir kitų besivystančių kraštų konkurencijos, nes mūsų darbo jėgos kaina darosi nekonkurencinga, artėdama prie rinkos, kurioje gyvename, kainos, o konkuruoti technologijomis neturime nei kvalifikacijos, nei pinigų. Tai nejaugi Lietuvos globalistai neturi sąjungininkų Lietuvoje? Turi. Tie sąjungininkai yra skurdžiausias, nieko neturintis, liumpeniškas, neseniai nuo žagrės, didžiųjų miestų gyventojų sluoksnis, aptarnaujantis miestų turtinguosius, tame tarpe ir užsieniečius. Tam sluoksniui darbo vietų skaičius auga, globalistams lobstant. Šito, ir valstybės paramos butų šildymui, bei kitų kyšių užtenka liumpenų lojalumui nupirkti. Pasaulinį globalizmą jau naikina nuo globalizmo nukentėjusioji vidurinioji klasė JAV ir Vakarų Europoje (Trumpas ir Brexitas). (mokslas-studijos-ekonomika)

gal

gal portretas
uzteks mulkint liaudi ir naikinkit sia partija kaip sunaikinot respublikonus....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių