Socialdemokratų skyriai pasisakys dėl koalicijos su „valstiečiais“ ateities

Socialdemokratų prezidiumas ketvirtadienį paprašė visų 60-ies partijos skyrių apsvarstyti valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga perspektyvas.

Skyriai savo nuomones turės pateikti iki rugsėjo 20 dienos, pranešė partija.

Socialdemokratai taip pat nusprendė kreiptis į partijos tarybą, kad ši įvertintų koalicinės sutarties rezultatus ir atsižvelgdama į skyrių nuomonę nuspręstų, ar koalicija su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga turi perspektyvą.

Toks nutarimas prezidiumo posėdyje Vilniuje priimtas bendru sutarimu.

„Mes esame demokratiška partija, visų balsas turi būti išklausytas. Ne elitas nuspręs, ar mes liksime Vyriausybėje, (...) tai padarys mūsų partijos skyriai kartu su demokratiškai suformuota mūsų partijos taryba“, - žurnalistams po posėdžio sakė Socialdemokratų partijos lyderis Gintautas Paluckas.

Socialdemokratų prezidiumui priklauso apie 50 partijos vadovybės narių, tarybai  - penkiskart daugiau.

G.Paluckas teigė, kad už pasitraukimą iš koalicijos aiškiau pasisako partiečiai, nesusiję su darbu Seime.

„Tie, kas nėra tiesiogiai susiję su Seimo veikla, tiesiai šviesiai sako, kad mūsų prioritetų įgyvendinimas šioje koalicijoje stringa. (...) Tuo tarpu mūsų frakcijos nariai yra nuosaikesni, jie dažniau dalyvauja koalicijos posėdžiuose, pasitarimuose“, - sakė politikas.

Jis tikino, kad partija toliau sieks savo politinių nuostatų įgyvendinimo, o ne postų: „Mus veltui kaltina valdžios partijos statuso laikymusi“.

G.Palucko teigimu, klausimas dėl koalicijos likimo gali kilti dėl to, kad koalicijos partneriai „valstiečiai“, pasirašydami sutartį su konservatoriais dėl konkrečių projektų rėmimo, peržengė valdančiosios koalicijos sutartyje nubrėžtas ribas. Koalicijos sutartis partneriams leidžia savarankiškai apsispręsti tik dėl vertybinių dalykų: asmenvardžių rašymo, šeimos apibrėžimo Lietuvos Respublikos Konstitucijoje, partnerystės įteisinimo, žmogaus gyvybės nuo prasidėjimo momento apsaugos.

Antradienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis Ramūnas Karbauskis, premjeras Saulius Skvernelis ir opozicinės Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų lyderis Gabrielius Landsbergis pasirašė susitarimą dėl konservatorių palaikymo urėdijų reformai mainais į paramą mažesniam pridėtinės vertės mokesčiui (PVM) už šildymą. PVM lengvatos šildymui siekia konservatoriai.

Socialdemokratai atsisakė paremti „valstiečių“ teiktą urėdijų pertvarką, sakydami, kad ji gali pakenkti smulkiam verslui regionuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

pb

pb portretas
socdemų ELITAS kai ruošiasi NESĄŽININGIEMS VEIKSMAMS su skyriais NESITARIA -tariasi kai PAGAUNA
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių