Socialdemokratų vadovai svarstė, kaip partija paliks valdančiąją koaliciją

  • Teksto dydis:

Dalis Socialdemokratų partijos valdybos ir Seimo frakcijos narių sekmadienio vakarą pradėjo svarstyti, kaip bus atliktas dieną prieš tai partijos tarybos priimtas sprendimas palikti valdančiąją koaliciją su „valstiečiais“.

„Šiandien buvo susirinkusi dalis frakcijos ir partijos valdybos. Kalbėjome, kaip turi būti įgyvendintas priimtas tarybos sprendimas. Yra daug techninių sprendimų. Koalicinė sutartis nutraukta ir iš to kyla visokių įvairiausių pasekmių. Kas, kaip iš komitetų ar Vyriausybės traukiasi. Ar bus pageidaujančiųjų likti. Iš priimto politinio sprendimo daug techninių dalykų“, – po valdybos ir frakcijos posėdžio BNS sakė partijos pirmininkas Gintautas Paluckas.

Anot jo, posėdyje kalbėta ir apie Seimo Socialdemokratų frakcijos galimybes pasirašyti susitarimą su Seimo „valstiečiais“ dėl bendradarbiavimo kai kuriais klausimais, tačiau jokie konkretūs sprendimai sekmadienį nepriimti.

„Mes jau tarybos posėdžio metu kalbėjome, kad susitarimas tarp Vyriausybės arba valdančiosios frakcijos ir opozicinės frakcijos yra įmanomas, nes tai yra konstruktyvios opozicijos veikimo būdas“, – teigė G. Paluckas.

Jis pridūrė, kad diskusijos, kaip partija trauksis iš valdančiosios koalicijos, bus pratęstos pirmadienį per Socialdemokratų partijos frakcijos posėdį. Be to, G. Paluckas tvirtino, kad visiems socialdemokratams palikta savaitė apsispręsti dėl pasitraukimo iš Seimo komitetų pirmininkų ar Vyriausybės ministrų postų.

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) taryba šeštadienį nusprendė trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga.

Už tokį žingsnį balsavo 140 LSDP tarybos narių, o prieš buvo 46. Balsavime dalyvavo 187 iš 235 tarybos narių.

Socialdemokratų partija pastaruosius keletą mėnesių vykdė savo skyrių apklausą. 44 iš 60-ies jos skyrių siūlė trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“. Persiderėti dėl koalicijos sutarties ragino aštuoni skyriai, septyni buvo už darbą koalicijoje, vienas nepareiškė nuomonės.

Valstiečių ir žaliųjų sąjunga Seime turi 56 atstovus iš 141, socialdemokratai – 17. Opozicinei Tėvynės sąjungai-Lietuvos krikščionims demokratams priklauso 31 parlamentaras, Liberalų sąjūdžio frakcijai – 14, Lietuvos lenkų rinkimų akcijos-Krikščioniškų šeimų sąjungos frakcijai – aštuoni, „Tvarkos ir teisingumo“ – septyni Seimo nariai. Dar penki parlamentarai nėra jokios frakcijos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių