Su Japonijos premjeru susitikęs S. Skvernelis ragina stiprinti ekonominius saitus

Su Lietuvoje viešinčiu Japonijos premjeru Shinzo Abe (Šinzu Abe) susitikęs ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ragina stiprinti šalių ekonominius ryšius.

„Turime siekti dar glaudesnių ekonominių ryšių, ypač inžinerinės pramonės, informacinių ir finansinių technologijų, gyvybės mokslų, lazerių pramonės srityse“, – žurnalistams Vyriausybėje šeštadienį sakė S. Skvernelis.

Japonija yra trečia didžiausia pasaulio ekonomika. Premjeras S. Abe Lietuvoje lankosi su verslo delegacija.

Anot S. Skvernelio, Lietuvos ir Japonijos ryšius pagilins inicijuojamas trijų Baltijos šalių ir Tokijo bendradarbiavimo formatas.

„Bendros vertybės ir gera valia visada įveikia mus skiriančius geografinius atstumus“, – kalbėjo Lietuvos premjeras.

Japonijos ministras pirmininkas tvirtino, jog pastaruoju metu išaugę Vilniaus ir Tokijo ryšiai paskatino didesnius turistų srautus. Jis ragino pasirašyti dvišalius susitarimus dėl darbo atostogų, siekiant juos dar labiau padidinti.

S. Abe yra pirmasis Japonijos premjeras, atvykęs į Lietuvą. Anksčiau šią savaitę jis aplankė Latviją ir Estiją.

K.Kavolėlio/BFL nuotr.

Prieš išvykdamas į Bulgariją, Serbiją ir Rumuniją, S. Abe Kaune pagerbs žydus per Antrąjį pasaulinį karą gelbėjusio diplomato Chiune Sugihara (Čiunės Sugiharos) atminimą.

„Humanitariniai Sugiharos veiksmai suteikia moko mus išgyventi šiandienos pasaulyje, kur teisinės valstybės ir tarptautinės teisės principams kyla įvairių iššūkių“, – kalbėjo japonų premjeras.

Vizito Vidurio ir Rytų Europoje metu jis siekia įtikinti partneres didinti spaudimą Šiaurės Korėjai.

Lietuvos premjeras sakė, jog Lietuva palaiko Japoniją dėl Pchenjano veiksmų.

„Mūsų bendras interesas, kad visos šalys, įgyvendinančios branduolines programas ir projektus, vykdytų savo tarptautinius įsipareigojimus ir susilaikytų nuo veiksmų, kurie didina įtampą ir kelia grėsmę taikai bei saugumui regione“, – teigė S. Skvernelis.

Prieš beveik 11 metų Lietuvoje viešėjo japonų imperatorius Akihito.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių