Sveikatos ministerijoje darbą pradeda laikinoji kanclerė O. Vitkūnienė

  • Teksto dydis:

Sveikatos apsaugos ministerijoje darbą pradėjo laikinoji kanclerė Odeta Vitkūnienė, iki šiol dirbusi ministerijos Slaugos koordinavimo skyriaus vedėja.

Ji pakeitė iš pareigų gruodžio pradžioje atleistą Gediminą Aleksonį.

„Kanclerio pareiga ir atsakomybė yra suburti Sveikatos apsaugos ministerijos darbuotojus bendram komandiniam darbui, užtikrinti sklandų darbo organizavimo procesų valdymą ir kontrolę bei padėti ministerijos vadovybei įgyvendinti sveikatos politikos tikslus racionaliai naudojant valstybės lėšas ir turtą, kad bendri sprendimai atneštų naudos Lietuvos gyventojų sveikatai ir gerovei“, – ketvirtadienį išplatintame pranešime sakė naujoji kanclerė.

O. Vitkūnienė yra įgijusi reabilitacijos ir slaugos bakalauro išsilavinimą, taip pat baigusi viešojo administravimo magistrantūros studijas, o šiuo metu studijuoja doktorantūroje. Ji anksčiau dirbo universitetinėje ligoninėje, o Sveikatos apsaugos ministerijoje įvairias pareigas užima 11 metų.

Sveikatos apsaugos ministerija konkursą į nuolatinio kanclerio pareigas skelbs kitąmet, BNS sakė ministro Aurelijaus Verygos atstovė spaudai.

Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga buvusį kanclerį G. Aleksonį atleido sulaukęs informacijos iš teisėsaugos. Dėl netinkamo valstybės turto valdymo ir kitų pažeidimų G. Aleksoniui spalį ministras buvo skyręs griežtą papeikimą.

Ministerijos komisija teigia nustačiusi, kad piktnaudžiaudamas padėtimi G. Aleksonis darė įtaką ministerijos darbuotojams, siekdamas teisės aktams prieštaraujančio ir tretiesiems asmenims palankaus sprendimo ne konkurso būdu išnuomoti valstybės turtą bendrovei „Dussmann service“. Ši bendrovė 2016 metų rugpjūtį laimėjo Santaros klinikų organizuojamą viešą maitinimo paslaugų pirkimą. „Dussmann service“ maitinimo paslaugas ligoninės darbuotojams ir kitiems lankytojams teikia nuo 2005 metų.

Spalį gavusi ministerijos kreipimąsi teisėsauga atsisakė pradėti ikiteisminį tyrimą, nes nenustatė korupcijos požymių. Anot jos, įvertinus duomenis, nustatyta, kad aplinkybės galėtų būti vertinamos ne baudžiamosios, o drausminės atsakomybės požiūriu.

G. Aleksonis tvirtina įstatymų nepažeidęs ir savo atleidimą ketina skųsti teismui. Jis ministerijos kancleriu dirbo nuo 2015 metų balandžio. Prieš tai G. Aleksonis dirbo Seimo vicekancleriu, kancleriu, yra dirbęs Seimo kontrolierių įstaigoje, Vilniaus universitete.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių