Sveikinti Lietuvos atvyksta Lenkijos prezidentas, ES institucijų vadovai

Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečio proga ketvirtadienį į Vilnių atvyksta Lenkijos prezidentas Andrzejus Duda (Andžejus Duda) ir aukščiausi Europos Sąjungos (ES) pareigūnai, šalies miestuose prasideda šventiniai renginiai.

Vasario 16-osios iškilmių išvakarėse Europos Komisijos pirmininkas Jeanas-Claude'as Junckeris (Žanas Klodas Junkeris) ir Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Donaldas Tuskas susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite. Lenkijos prezidentas trijų dienų vizitą Lietuvoje ketvirtadienio vakarą pradės susitikimu Vilniuje su Lietuvos lenkų bendruomene.

Ketvirtadienio vidurdienį Seime istorinėje Kovo 11-osios Akto salėje rengiamas iškilmingas minėjimas, virš Vilniaus televizijos bokšto bus iškelta milžiniška trispalvė, Kaunas garbės piliečiu paskelbs Vasario 16-osios aktą radusį profesorių Liudą Mažylį, o Klaipėdos centriniame pašte bus pristatytas tautos patriarcho Jono Basanavičiaus paveikslas iš 10 tūkst. pašto ženklų.

Penktadienio vidurdienį centrinės iškilmės vyks S. Daukanto aikštėje prie Prezidentūros. Čia prie Lenkijos ir ES vadovų prisidės Vokietijos, Ukrainos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Gruzijos ir Islandijos prezidentai, Švedijos kronprincesė Viktorija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Politologas

Politologas portretas
Tai tas Duda atvažiuos tik pasisveikinti? O kada oficialiai pripažins Lietuvą kaip suverenią valstybę ir atsiprašys už Pietryčių Lietuvos ir Suvalkų okupaciją bei aneksiją ir prievartinę tų kraštų gyventojų polonizaciją?

NA NA

NA NA  portretas
gal kas turi nors vieną nuotrauką , kai Grybauskaitė bučiuojasi ne Briuselyje ,o Lietuvoje priiminėdama svečius ,manau reta būtu nuotrauka ,,,,,,sėkmės ,neužsikrėsti virusu ,,,,

Faustina

 Faustina portretas
O kodėl Jungtinių Amerikos Valstijų prezidentas Donald Trump,Velso princas Čarlzas su Каmila Parker Bouls iš Didžiosios Britanijos neatvyksta.Gal LR Prezidentė Dalia Grybauskaitė nepakvietė?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių