A. Sysas: chebrytė susirinko ir vienas kitą gina

  • Teksto dydis:

Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas pasisako už „darbiečio“ parlamentaro Vytauto Gapšio neliečiamybės panaikinimą ir tvirtina, kad partija laikosi nuostatos netrukdyti teisėsaugos tyrimui.

„Partija visą laiką laikėsi nuostatos ir aš laikausi tokios nuostatos, kad jei pareikšti įtarimai, mandatas neturi būti kliūtis išsiaiškinti iki galo. Jei žmogus tikrai nekaltas ir tie inkriminuojami nusikaltimai yra „išmislas“, išsigalvojimas ar kažkokia falsifikacija, tu visada sugebėsi įrodyti. Kaip tik neliečiamybės nenuėmimas suponuoja tai, kad „chebrytė“ susirinko ir vienas kitą gina“, - Žinių radijui trečiadienį sakė A.Sysas.

„Aš palaikau, kad būtų nuimta neliečiamybė ir išsiaiškinti toms struktūroms, kurios privalo“,  - pridūrė jis.

Seimo komisija dėl V.Gapšio neliečiamybės darbą pradėjo trečiadienį. Į kitą posėdį planuojama rinktis liepos 20 dieną.

Komisija įpareigota iki rugsėjo 15 dienos pateikti siūlymą Seimui, ar tenkinti generalinio prokuroro Evaldo Pašilio prašymą panaikinti V. Gapšio neliečiamybę. Jį prokurorai įtaria paėmus kyšį. Jo neliečiamybę siekiama panaikinti, nes imunitetas neleidžia patraukti Seimo nario baudžiamojon atsakomybėn.

Pasak generalinio prokuroro, yra pagrįstų įtarimų, kad V. Gapšys „už teisėtą veikimą vykdant įgaliojimus, dviejų koncernui „MG Baltic“ palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir kitų naudai pažadėjo, susitarė priimti ir priėmė 25 tūkst. eurų kyšį“.

V.Gapšys savo kaltę neigia.

Tame pačiame ikiteisminiame tyrimai įtarimai dėl kyšininkavimo pateikti buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui eksparlamentarui Eligijui Masiuliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Raminta.

Raminta. portretas
Artėjant rinkimams,jau net ir Sysas vaidina sąžžiningą-mat net saviškius valdančiuosius išdrįsta kritikuoti dėl slapstymosi nuo teismų.

DEDE

DEDE portretas
Nezinau ka is dziaugsmo padaryciau,suzinojusi,kd sis tipas nebus naujam seime,bet kur tau,ilys,kiaule akiu neturi

Angelė

Angelė portretas
Jeigu pats nebūtų saviems davęs pretekstą vadintis RAUDONOSIOMIS UTĖLĖMIS,gal kitaip pažiūrėčiau ir į Syso kai kuriuos pasiūlymus.
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių